Mennyibe kerül most egy korona teszt?

Írta ekkor 2022-01-11

A korona teszteket megkülönböztethetjük aszerint, hogy a vírus aktuális jelenlétét mutatják-e ki a szervezetben (PCR teszt) vagy éppen arról tájékoztatnak, átestünk-e már a víruson, illetve a koronavírus elleni oltás következtében termelődött-e elegendő antitest a szervezetünkben (ezek az ún. antigén tesztek). A tudomány fejlődésének hála ma már a korona teszt megfizethető mindenki számára. Nézzük, mégis milyen áron végeztethetünk koronavírus tesztet!

 

Koronavírus teszt árak

 

Egy koronavírus teszt ára a teszt típusától is függ. Arról, hogy jelenleg megfertőződtünk-e a COVID-19 vírussal, a PCR teszt ad felvilágosítást. A PCR tesztelés a garatból vagy az orrüregből történő mintavétellel történik meg, néhány órával a tesztelés előtt már nem lehet enni, inni, dohányozni, rágózni és fogat mosni sem. Az eredmény 24 órán belül érkezik meg e-mailben magyar és angol nyelven. A teszt ára jelenleg 14.000 Ft.

 

A Centaur teszt igen sokrétű, képes a védettség mértékének kimutatására, akár átestünk a víruson, akár pedig az oltások bármelyikét kaptuk meg ellene. A Centaur teszt semlegesítő antitest teszt, amely 11.000 Ft-os áron elérhető. Vérvétel keretében történik, mely előtt bátran lehet enni és inni.

 

Az IGg és IgM szintet vizsgáló antitest teszek (ELFA tesztek) egyenként 7.000 Ft-ba kerülnek, az IGg teszt a fertőzésen való átesés tényét, az IgM pedig az aktuális fertőzöttséget jelöli. A Centaur és az ELFA tesztek is elfogadhatóak védettségi igazolvány igényléséhez. A jelenlegi fertőzöttség megléte antigén gyorsteszt elvégzésével is ellenőrizhető, melynek ára 5.000 Ft, ám ennek eredményét a hatóságok nem fogadják el.

 

A Post Covid teszt megmutatja, hogy a fertőzésből sikerült-e a vizsgálaton résztvevőnek teljes mértékben, szövődménymentesen felépülni. A szívizom gyulladás- vagy károsodás meglétéről, mértékéről, a szervezetben jelen lévő gyulladásos állapotról ad információt, melyeken kívül kompletten vizsgálja a máj- és vesefunkciót. Ára 15.000 Ft.

 

A COVID teszt árát befolyásoló tényezők 

 

A COVID tesztek maximális ára hatóságilag meghatározott, amely jelenleg bruttó 17.000 Ft. Szerencsére azonban – ahogy azt az előzőekben láthattuk – a szolgáltatók ennél jóval olcsóbban kínálják koronavírus tesztjeiket. Jelenleg kevés olyan speciális laboratórium van az országban, mely helyben el tudja végezni a tesztek kiértékelését, ezért a legtöbb helyről a levett mintákat tovább kell küldeni. A Margit Laboratórium azonban saját, jól felszerelt laboratóriumában végzi el a tesztek kiértékelését, ezért is tudják áraikat alacsonyan tartani.

 

Az egyébként is kedvezményes árak bizonyos esetekben még tovább csökkenhetők, minimum 5 fő együttes tesztelése esetén ugyanis az árból 500 Ft-ot elengednek, 4 fő felett pedig a kiszállás ingyenes Budapest és Pest megye egész területén. Nagy mennyiségű, rendszeres megrendelés esetén az árak természetesen még tovább csökkenhetnek. A korona tesztek elérhető ára miatt (is) érdemes alkalmazni őket, hiszen számos információval szolgálnak az egészségi állapotunkkal kapcsolatban.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST