Meszesről indul Kúlára kalocsai delegáció a Dunán

Írta ekkor 2019-08-12

Nem mindennapi kalandot ígér a részvétel egy rendhagyó kalocsai városi megmozdulásban, amelynek célja, hogy formabontó módon látogasson el a város küldöttsége szerbiai testvértelepülésére, Kúlára.

Szeptember elején ugyanis a nagy kék országúton, vagyis a Dunán száll hajóba egy népes küldöttség, hogy evezve érkezzen meg a testvérváros legnagyobb hagyományőrző népünnepélyére, a Birkafőző fesztiválra.

A csapathoz bárki csatlakozhat, aki érez magában erőnlétet a több mint 150 kilométeres vízi út megtételéhez, tudtuk meg dr. Magóné Tóth Gyöngyitől, a szervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatójától, hozzátéve, hogy szerdán próbaevezést tartanak a meszesi Duna-szakaszon, ahol a leendő evezők próbára tehetik erőnlétüket.

 

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsáról Kúlára evező delegáció programját szervező Művelődési Központ vezetője azt is elárulta, hogy az érkezés másnapján nagy mulatságra várják Kúlán a kalocsaiakat.

Fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy az evezős túra az odaútra vonatkozik, visszafelé autóbusszal hozzák a delegációt.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

6 + tizenkettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST