Mi lehet a “tökéletes” szakáll titka?

Írta ekkor 2021-06-30

Ez bizony egy összetett kérdés és a válasz több összetevőt tartalmaz. Az biztos, hogy a szakállra mindig is szükség volt és mindig is szükség lesz, vagyis jobban mondva a történelem során a férfiak mindig is viseltek szakállat és napjainkban is abszolút divatja van. Régen különböző jelentései voltak a szakállnak, ami mindig az adott kor „divatjától“ függött, így ez a jelentés mindig változott.

Több dolog is szükséges egy férfias szakállhoz, illetve több tényezőt is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy az a bizonyos szakáll jól mutasson rajtunk és tényleg tökéletesen fessünk.

Amikor úgy döntünk, hogy szakállat növesztünk, akkor mindenképpen figyelembe kell vennünk azt, hogy milyen az arcformánk. Érdemes utánanéznünk és a tükörben kielemezni, hogy milyen típusú az arcunk, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy valakinek például ovális, háromszög alakú vagy éppen egyszerűen csak kerek az arca. Ezt már jó az elején tudnunk.

A szakáll növekedése alapvetően egy adottság. Van akinek könnyebben, gyorsabban nő, míg van, akinek lassabban és nem egyenletesen. Azonban a szakáll növekedését mi is elősegíthetjük a következő módszerek segítségével.

Fontos, hogy szedjünk vitamint. Ebben az esetben B7 vitamint, ami serkenti a szőrzet növekedését. A szőrzetet is kell ápolni, mint a testünk sok más részét. Amikor elkezdjük növeszteni a szakállat, akkor érdemes bőrradírt használni, majd később ajánlott egy erősebb sörtéjű kefével rendszeresen átfésülni, mert ezzel el tudjuk tüntetni az elhalt hámsejteket. Ezáltal serkenteni tudjuk a szőrszálak növekedését, amelyek könnyebben is tudnak nőni.

Furán hangozhat, de bizony az életmódunk is hatással lehet a szőrzetünkre. Ahogy a haj esetében, úgy a szakállnak sem tesz túl jót a stressz. Ahogy a hajunk is ki tud hullni a stresszes életmódtól, úgy a szakállunk növekedését is visszavetheti. Ezért lehetőleg kerüljük a stresszt.

Befolyásoló tényező lehet az ahogyan táplálkozunk. Mint mindenre, így a szőrzetünkre is hatással lehet a táplálkozásunk, így érdemes odafigyelni arra, hogy mit és hogyan eszünk.

A türelem rózsát terem. Ezt a mondást mindannyian jól ismerjük és nincs ez máshogy a szakállak esetében sem. Sajnos ez nem úgy működik, hogy este beveszek valamit és másnapra már egy jó hosszú szakállam lesz. Bizony van akinél erre heteket kell várni, hogy megfelelő hosszúságú legyen a szakálla, amit majd megfelelően lehet alakítani. A növesztés során fontos az ápolás, de türelmesen ki kell várnunk, amíg megnő.

Bár nincs olyan tabletta, amit bekaphatunk és csoda történik, azért mégis érdemes kipróbálni a minoxidilt. Ez egy jól bevált és nagyon hatásos szakállnövesztő, amely csökkenti a hajhullást és elősegíteni a szőrzet növekedését. Csupán csak rá kell csepegtetni arra  részre, ahol szeretnénk elérni a növekedést, kicsit bedörzsöljük és már kész is.

Ezután már csak le kell vágatnunk ahogy szeretnénk és indulhat a buli.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhárom + négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST