Mindenki karácsonyfája lehet a főtérre kerülő ezüstfenyő

Írta ekkor 2019-11-01

Néhány napja derült ki, hogy egy kalocsai család felajánlásával hatalmas ezüstfenyő kerül majd november végén a megújuló kalocsai Szentháromság térre, amelynek közös díszítésére invitálnak.

A cél az, hogy az adventi várakozás és a karácsonyi ünnepek ékessége mindenki karácsonyfája legyen, aki hozzáteszi a magáért a fa feldíszítésével.

Az érsekség gondoskodni fog a hatalmas fára kerülő fényfűzérekről, de örömmel vennék, ha a lakosság, vagy kisebb-nagyobb közösségek maguk is készítenének díszeket rá, amelyekhez képes ötleteket is posztolt online felhívásában Vörös Márta, a térfelújítást koordináló főegyházmegyei főépítész, a kezdeményezésről tőle tudhatsz meg többet.

 

fotó: Vörös Márta

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész az össznépi kalocsai főtéri karácsonyfadíszítés kapcsán azt is elmondta, hogy két időpont áll a díszkészítők rendelkezésére alkotásaik leadására, illetve fára aggatására.

Mint mondja, bízik abban, hogy minél többek készítenek majd dekorált fakorongokat, együtt téve szebbé az ünnepi várakozást.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy + hat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST