Minibölcsődét létesítenek Dunaszentbenedeken

Írta ekkor 2023-01-10

Mint oly sok kisebb településen, a környékben Dunaszentbenedeken is felmerült az igény egy minibölcsőde kialakítására, amelyet sikeresen pályázott meg a falu.

A jövőben egy hét férőhelyes intézményt biztosítanának a gyerekeknek, egy önkormányzati ingatlant jelöltek ki erre a célra.

Az épület létesítésével lehetőség nyílna a szülők számára is, hogy minél hamarabb visszatérhessenek a munka világába, miközben biztonságban tudhatják csemetéjüket.

A tervezett beruházásról Vargyas László a község polgármestere beszélt bővebben a KORONAfm100-nak kiemelve, hogy jelenleg a dokumentáció zajlik a projekt körül.

 

A dunaszentbenedeki polgármester Vargyas László a minibölcsőde beruházással kapcsolatban kitért arra, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 110 millió forint áll rendelkezésre a projekt kivitelezéséhez.

Az előzetes tervek szerint tavasszal állhatnak neki a munkálatoknak, a projektet pedig 2024-ben szeretnék készre jelenteni, majd átadni a gyerekeknek, hogy minél hamarabb birtokba vehessék.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...