Miniszteri köszöntővel és díjátadóval indult a Paprikafesztivál

Írta ekkor 2018-09-14

Mozgalmasan indult a huszonkilencedik kalocsai Paprikafesztivál az Érsekkertben – az eseményekről készült galériánkért görgess a lap aljára, VAGY kövesd hangos beszámolónkat tovább gördítve!

Bár blogunk születése közben javában dübörög a Sugarloaf együttes koncertje, már jócskán van miről írnunk.

Délután ugyanis kisebb tömeget vonzott már – szó szerint picit – a Csurgó együttes gyermekkoncertje a Sétány színpadon, amit a fesztivál hivatalos megnyitása követett.

Itt dr. Bálint József polgármester köszöntötte elsőként a megjelenteket.

 

Tőle vette át a szót Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért, és kapacitásának fenntartásáért felelős tárca nélküli miniszter, aki egyúttal kézhez kapta Kalocsa Város Polgármesterének kitüntető díját is, amit az augusztus 20-i ünnepségen nem volt alkalma személyesen átvenni. Ő a Kalocsa-Paks elmúlt és leendő együttműködés és közös, biztató jövő jegyében szólt.

 

Majd dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek lépett a színpadra – történeti áttekintést nyújtva a város “piros aranyának” Európába érkezéséről.

 

Végül, de nem utolsó  sorban Font Sándor országgyűlési képviselőnk kívánt tartalmas napokat és szórakozást a fesztiválközönségnek.

 

Ezután a Kalocsa Népművészetéért Alapítvány adományozta a Pécsiné Ács Saroltáról elnevezett díjakat, az ezzel járó, Farkas Tibor-készítette szobrocskákkal és díszoklevelekkel.

A kitüntetettek: Balogh Csaba Zoltán és Vén Ferencné lettek.

Előbbi homokmégyi néptáncos kötődéséről szólt a szobrocska átvétele után.

Utóbbi ugyancsak örökül kapott “nótás kedvéről” beszélt, majd köszönődalra is fakadt.

Ezután a folklóré és a zenéé volt a főszerep – szombaton hagyományosan a gasztronómiával vegyített szórakozás kerül középpontba többek között Halász Judittal és a The Biebers együttessel, Puskás Petivel az élen!

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...