Mozgalmas volt az október a Paks II. projektben

Írta ekkor 2019-11-07

Mozgalmas volt az október a Paks II. projektben: az orosz fővállalkozó átadta az új blokkok műszaki terveit a Paks II. Zrt. számára és kiválasztotta a blokkvezérlő kivitelezőjét.

Mittler István kommunikációs igazgató azt mondta, fontos mérföldkő a Paks II. projekt történetében, hogy az orosz fővállalkozó október elején átadta az új blokkok műszaki terveit, amely a létesítési engedély iránti kérelem alapjául szolgál.

 

fotó: Paksi Hírnök

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy a megszerzett engedélyek száma mostanra már meghaladja a négyszázat.

Mindeközben a Paks II. felvonulási területén készülnek az első épületek. Itt nyolcvan épületet – üzemcsarnokokat, raktár- és irodaépületeket – fognak megépíteni – tájékoztatott.

Arra is emlékeztetett, hogy a közelmúltban egy újabb orosz tender zárult eredményesen.

 

Az ősz folyamán elindult az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés a Paks II. Akadémia keretében, amelyet hat felsőoktatási intézménnyel együttműködésben hozott létre a Paks II. Zrt.

Négy egyetem szeptemberben indította, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem pedig tervezetten 2020 elején indítja el a szakképzést keresztféléves rendben.

Azokon az egyetemeken, ahol elindult a program, teljes a létszám, sőt Debrecenben a tervezettnél magasabb – összegezte a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Támogatott tartalom


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hét + 19 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST