Napelemekkel szerelték fel a császártöltési uszodát

Írta ekkor 2021-06-07

Császártöltés tudatos jövőképet épít ki, az utóbbi időben számos beruházás végére került pont. Többek között a Terület És Településfejlesztési Operatív Program révén kerékpárutat alakítottak ki, piactér avatásán estek túl.

Takácsné Stalter Judit a község polgármestere kiemelte, hogy továbbá a helyi uszodára is felkerültek a napelemek, amivel az energiát megtudják takarítani. Mindezt a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázata tette lehetővé.

 

Takácsné Stalter Judit Császártöltés polgármestere a korszerűsített uszoda kapcsán beszélt arról, hogy szándékukban áll nemcsak a helyi, hanem a körzetben élő gyermekek számára is rendelkezésre bocsátani az intézményt akár úszóórák megtartására. A sváb falu első embere elárulta, hogy már zajlanak az egyeztetések ez ügyben a többi önkormányzattal.

A településvezető beszámolt arról, hogy a Magyar Falu program keretében több projektben érdekelt a község. A tervek között szerepel tetőcsere, eszközbeszerzés, valamint a járdák korszerűsítését és a temető felújítását ütemezték be.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hét + hat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...