Nem katasztrófa CSAK KARÁCSONY!

Írta ekkor 2019-12-17

A karácsonyra való készülődés és ünneplés során is legyél figyelmes, elővigyázatos és körültekintő!

A karácsony a szeretetről, a nyugalomról és a meghitt családi idillről kellene, hogy szóljon. Számtalan esetben viszont drámaivá válhat az ünnep. A fenyőfa faragástól kezdve, a háztartási balseteken át, egészen az áramütésig számos veszély leselkedik ránk. Na de mégis hogyan orvosolhatjuk a problémát?! Ehhez mentősök segítségét kértük a KORONAcaféban!

Stúdióvendégünk volt Szalai Attila mentőszakápoló és Matos Zoltán mentőtechnikus a Kalocsai Mentőállomás képviseletében. 

Beszélgettünk a klasszikus ünnepi sérülésekről illetve a szakemberek felhívták a figyelmet a túlevés problémájára és az alkoholmérgezésre. A segélyhívószám  minden baj esetén 112!

Matos Zoltán mentőtechnikus a jellemző karácsonyi balesetek kapcsán kiemelte, hogy  milyen esetekkel találkoztak pl. fenyőfafaragás kapcsán. Továbbá szó esett arról, hogy a kisgyermekes családokban még nagyobb odafigyelésre van szükség. Szalai Attila mentőszakápolótól választ kaptunk arra is, hogy mi a teendő áramütés, égési sérülés esetén.  A szilveszter ugyancsak egy intenzív időszak az életmentők számára, de a petárda és a tűzijáték okozta balsetekből úgy tűnik nehezen tanulunk, a szakemberek remélik idén sokkal pozitívabb lesz a helyzet évvégén és valóban KELLEMESEN, BALESETMENTESEN TELNEK AZ ÜNNEPEK! 🙂

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt + négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...