Hétfőtől nincs iskolába járás, a kalocsai kollégisták két napon költözhetnek

Írta ekkor 2020-03-13

Képtalálatok a következőre: refresh gif Frissülő cikk…

Orbán Viktor miniszterelnök néhány perce jelentette be, hogy hétfőtől tilos iskolába mennie a diákoknak, és új oktatási rendet indítanak – a kalocsai kollégisták vasárnap költözhetnek ki.

Magyarország miniszterelnökének bejelentése

Magyarország miniszterelnökének bejelentése

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. március 13., péntek

Az intézkedés egyike az új koronavírus terjedésének elejét vevő csomagnak, fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy digitális platformonok folytatódik az oktatás, és reményei szerint az új helyzet az idei érettségi vizsgák megtartását sem befolyásolja majd.

KORONAVÍRUS: iskolazár!

#KORONAVÍRUS: ISKOLAZÁR!! A legfrissebb infók, az onair adásból: hogyan zajlik helyben a digitális oktatás? Kikre ne bízd a gyerekeket hétfőtől? Hogyan tájékoztatnak az iskolák? Miért kell ez az egész? Válaszok ITT -> https://www.koronafm100.hu/nem-mehetnek-iskolaba-a-diakok-a-kalocsai-kollegistak-vasarnap-koltoznek/

Közzétette: KORONAfm100 – 2020. március 14., szombat

A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a miniszteri bejelentést követően Facebook-oldalán szólította meg a szülőket és diákokat.

Azt ígérték, hogy szombaton napközben és “mostantól folyamatosan tájékoztatnak mindenkit ott és a honlapjukon, valamint a KRÉTA rendszer üzenetküldőjén keresztül a kialakult speciális helyzettel kapcsolatban”, együttműködést szorgalmazva.

A bejegyzéshez csatolt kommentből kiderül az is, hogy a Dózsa kollégiumából vasárnap biztosítanak kiköltözési lehetőséget a kollégisták számára. További részleteket későbbre ígértek: a Facebook-oldalukon fogják megírni a gyakorlati tudnivalókat.

A Kalocsai Nebuló EGYMI igazgatója, Csupor Zsoltné ugyancsak azt kérte, hogy további információszerzés céljából a szülők-diákok kövessék az intézmény online felületeit: “a további, intézményünkkel kapcsolatos híreket iskolánk honlapján, a nebulokalocsa.sulinet.hu oldalon fogják megtalálni, és a KRÉTA felületen”.

9:05 – digitális tananyagcsere már most is lehetséges a gimnáziumban.

– Vannak kollégák, akik pont olyan továbbképzésben vesznek részt, ami digitális oktatásról szól. Az ő ötleteikre is számítunk. Sokan dolgozunk már úgy, hogy felhőbe töltjük fel a tanulók számára az anyagot – nyilatkozta Perity Lajos. A Kalocsai Szent István Gimnázium igazgatója elmondta, hogy online, élő videóban közvetített órák megtartására nincs eszközpark, de a digitális tananyagmegosztás már eddig is működött az iskolában, sőt, feladatlapokat is ki tudnak töltetni az otthon lévő tanulókkal. Hozzáfűzte: hétfőn biztosan bemegy az iskolába, és egyeztet a gimnázium tanáraival, valamint az iskolát fenntartó Bajai Tankerületi Központtal, akiktől újabb információkat remél. A további tanmenetről az intézmény weboldalán, Facebook-oldalán és más bejáratott kommunikációs csatornákon fogják értesíteni a diákokat.

Sokakban merült fel az a kérdés is, hogy mi a helyzet az óvodákkal és a bölcsődékkel, hiszen ezekről az intézményekről egyelőre nem volt szó a kormányzati közleményekben; a kalocsai önkormányzatot – mint utóbbi intézmények fenntartóját – ugyanakkor megkerestük a kérdéssel. Amint többet tudunk, megírjuk / mondjuk!

9:49 – egyelőre rövid közleményt adott ki dr. Filvig Géza kalocsai polgármester arról, hogy ebben a helyzetben mi lehet az óvodák és a bölcsőde sorsa:

Óvoda, bölcsőde bezárás lehetőségével kapcsolatban még nem tisztázódott le az álláspontunk, az egyeztetések folyamatban vannak. Az országos vészhelyzetre tekintettel meg kell várni a kormányhatározatot a tegnap esti bejelentésekről, ami a mai napon várható. Haladéktalanul tájékoztatni fogom a lakosságot – ígérte.

 

10:30 – bezár az uszoda is.

KÖZLEMÉNY!Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda tavaszi karbantartási munkálatai az…

Közzétette: KalocsaVagyon Kft. – 2020. március 13., péntek

 

11:33 – a Bajai Szakképzési Centrum kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közleményben tudatta, hogy két napot biztosítanak a kollégistáknak kiköltözni az épületből, a digitális tanítás menetéről az osztályfőnökök tájékoztatják a tanulókat. Eközben dr. Filvig Géza polgármester a városi helyzetről posztolt átfogó videót.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...