Nemzetközileg elismert nyelvvizsgát tettek a ‘kertvárosis’ nyolcadikosok

Írta ekkor 2024-03-27

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola német nemzetiségi tagozatos végzősei szinte kivétel nélkül DSD I. német nemzetközi nyelvvizsgát tesznek minden évben. A nyelvvizsga írásbeli részére idén, március 13-án került sor, mint azt megtudhattuk Arnold Adrien intézményvezető-helyettestől, aki azt is megosztotta a KORONAfm100-al, hogy miért is olyan fontos az, hogy már nyolcadikos korukban nyelvvizsgát tegyenek a gyerekek.

Arnold Adrien arról is örömmel számolt be rádiónknak, hogy ahogy az eddigi években úgy idén is minden tanuló sikeresen szerepelt a megmérettetésen, valamint kiemelte, hogy a diákoknak nagy segítségére volt, hogy helyben, a saját iskolájukban tudták megírni a nyelvvizsgát. Arnold Adrien azt is hozzátette, hogy ezek a sikerek nem jöhetnének létre a szülők, valamint a felkészítő tanárok segítsége nélkül.

Arról pedig, hogy a gyermekek hogyan élték meg ezt a mérföldkövet az életükben, valamint, hogy miért is tartják ők maguk fontosnak a nyelvvizsgát, illetve, hogy milyen sikerek születtek még, arról a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola tanulói mesélték rádiónknak:

Szávai Zsombor (8.a), rádiónknak azt nyilatkozta, hogy a rengeteg gyakorlás meghozta gyümölcsét, így nem okozott nehézséget számára a nyelvvizsga.

Halász Emma (8.a), megerősítette, hogy az elmúlt időszak sok gyakorlással, tanulással telt, illetve azt is elárulta rádiónknak, hogy miért volt fontos számára a nyelvvizsga letétele.

Mácsai Johanna Sára (8.c) pedig azt is elárulta a KORONAfm100-nak, hogy melyik feladatok álltak hozzá a legközelebb az írásbeli feladatsorban, valamint a szóbeli prezentációjába is betekintést engedett, amely kapcsán elárulta, hogy miért is tartja fontosnak az idegennyelvek ismeretét.

Zoltán Anna (8.c) megosztotta a KORONAfm100-al, hogy nem csak a nyelvvizsgában elért teljesítményére lehet büszke, hiszen az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyen, a nemzetiségi nyelv és irodalom kategóriában országos döntőbe jutottak  Sveda Nina,  7.a osztályos tanulóval.

Forrás: Kalocsai Fényi Gyula Kertvárosi

Gratulálunk az eredményekhez, amihez a felkészítő tanárok is nagyban hozzájárultak. Név szerint:  Fuszenecker Bernadett, Viedner Anita és Vargacz Ivett. 

 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 + 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...