Nincs költségvetés: várhatnak a pénzükre a Menza Kft. beszállítói

Írta ekkor 2019-02-11

Nem lett 2019-re elfogadott költségvetési rendelete Kalocsának három nem és két tartózkodó szavazattal a hat támogató ellenében ugyanis nem lett meg a szükséges többség a rendelet elfogadásához. Ez a képviselő-testületi ülést záró sajtótájékoztatón derült ki, hogy miért különösen problémás, bár március közepéig van ideje a testületnek újraszavazni.

Zöld: elfogadta, piros: nem fogadta el, sárga: tartózkodott

Dr. Bálint József polgármester elmondta, hogy kormányzati segítséggel kapott 66 millió forint célzott támogatást Kalocsa kifejezetten arra, hogy ebből rendezzék a Menza Kft. felszámolásakor visszamaradt tartozásokat a cég beszállítói felé.

Ezt beépítették a most – minőségi többségi igen szavazat hiányában – visszadobott rendelet-tervezetbe.

Az illetékesek beszállítókkal tudatta is a polgármester, hogy amint a képviselő-testület elfogadja a 2019-es évre szóló költségvetést, gondoskodnak arról, hogy megkezdődjenek a kifizetések számukra. Most egy ideig még várhatnak a pénzükre – hangzott az ülést követő sajtótájékoztatón.

Legközelebb várhatóan február végén lesz képviselő-testületi ülés, mondta a polgármester, amelyen valószínűleg a jelenlegi, több felszólaló által élelesen bírált költségvetési koncepcióhoz képest változatlan formában terjeszti majd be a döntéshozók elé az anyagot Bálint József.

A testületnek egyébként március 15-ig kell határoznia arról (további következményektől mentesen), hogy elfogadja az idei évre összeállított büdzsét.

A döntéshozatallal, illetőleg a sajtótájékoztatón elhangzottakkal részletesen is foglalkozunk majd helyi híreinkben és Turmix című térségi magazinunkban!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

20 − 6 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST