Ők kapják idén a Kalocsáért kitüntetéseket

Írta ekkor 2020-07-01

Zárt ajtók mögött határozott múlt csütörtökön a kalocsai képviselő-testület azok személyéről, akik 2020-ban Kalocsáért kitüntetésben részesülnek.

Mint azt dr. Filvig Géza polgármester az ülés nyilvános folytatásban ismertette, Kalocsa Városért-díjat vehet át Dr. Zahorecz László fogorvos, az ifjúság neveléséért pedig Laczkó Zoltán pedagógust fogják kitüntetni.

A tudományos munkáért Csupor Zsolt Jánosné intézményvezetőt, a népművészet ápolásáért Kákonyi Istvánnét, a művészetért pedig Farkas Tibor szobrászt jutalmazzák.

A közművelődéséért kitüntetést Tóth Emese intézményvezető kapja, a közszolgálatért pedig dr. Kovács György nyugalmazott ezredesnek jár a plakett.

Az egészségügyi díj Dr. Csábi Péter orvosnak jut osztályrészül, a gazdaságért kitüntetést Gál István vállalkozó, a sportdíjat Németh Zoltán edző, a szociális munkáért elismerést a Szociális Központ ápolói, dolgozói állománya veheti át.

Az ifjúsági díjat ifj. Kovács Miklós kapja, Kalocsa polgármesterének kitüntetését pedig a Szent Kereszt Kórház dolgozói vehetik át jelképesen.

Az augusztus 20-án ünnepi testületi ülésen egyúttal pótolni fogják az elmaradt díszpolgári cím-adományozást, amelyet Leányfalusi Vilmos főszékesegyházi karnagynak ítélt tavasszal a testület.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

13 + öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...