OKTONDI: Egyetemisták segítik a tanár-diák munkát

Írta ekkor 2020-03-25

A kialakult koronavírus helyzet hatására az elmúlt héten elindult egy kezdeményezés, melynek keretében néhány egyetemi hallgató összefogott és azt a célt tűzték ki, hogy minél több általános és középiskolás diáknak segítsenek a tanulmányaik hatékony és gördülékeny folytatásában. Így alakult meg az Egyetemisták az Online Közoktatásért csoport. Ennek a csapatnak jelenleg több, mint 4000 hallgató a tagja és a létszám folyamatosan bővül.

Létrehoztak egy weboldalt az OKTONDI -t vagyis (OKTatás. ONline. DIgitálisan.), melynek a fejlesztésén szinte megállás nélkül dolgoznak.

A kezdeményezésben olyan neves partnerek is felajánlották a segítségüket, mint a Prezi, vagy a Studium Generale, illetve már a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is megosztotta Facebook oldalán. A nagy igényt egy ilyen szolgáltatás iránt mutatja az is, hogy 48 óra leforgása alatt több mint 130. 000 látogató böngészte az anyagukat. Emellett az is megdöbbentő szám, hogy ez idő alatt több mint 4000 egyetemista csatlakozott, és egyre többen készek segíteni a kialakult veszélyheztben.

Az országosan elérhető OKTONDI weboldal születéséről, működéséről Gubányi Barbara a Szakkolégiumokért és Diákszervezetekért felelős vezető, a  PR részleg dolgozója adott bővebb tájékoztatást a KORONAcaféban. 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST