Országos bajnokságon szerepelt az uszódi ovis sakkozó

Írta ekkor 2022-06-09

Május 7- én rendezte meg a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottsága a Csongrád – Csanád megyei Sakkszövetség 
 Szegeden a Heller Ödön Művelődési Házban az Óvodások 2022. évi Országos Sakkbajnokságát valamint
kisérő versenyként a 8. éven aluliak Országos Sakkbajnokságát. Ez a verseny azt döntötte el, hogy ki a legjobb óvodás lány és fiú és ki s legjobb 8 éven aluli fiú és lány Magyarországon 2022. évben.
Az Óvodások országos bajnokságot a fiúk csoportjában 7 fordulós svájci rendszerben, a lányoknál 6 fordulós körmérkőzéses rendszerben 2 X 15 + 3 sec időbeosztással került megrendezésre.
A 8 éven aluliak országos bajnokságát a  fiúk csoportjában 7 fordulós svájci rendszerben, a lányoknál 6 fordulós körmérkőzéses rendszerben  2 X 15 + 3 sec időbeosztással került megrendezésre.
Ezen az országos bajnokságon indult a lányok csoportjában Molnár Lujza ( Kék- sziget Óvoda Uszód ) aki kiemelkedően szerepelt, mert a 6 fordulóból megszerzett 2,0 ponttal a 2. helyen végzettEzzel a sakk eredménnyel Molnár Lujza nem csak bekerült a magyar egyetemes sakktörténelembe,
hanem Kalocsa városának és annak kistérségének több mint 110 éves sakktörténetébe is, valamint folytatta azt a sakk siker sorozatot amelyet Balázs Gábor és Kaczúr Flórián által elkezdődött Uszodon a 2000. években.
Molnár Lujza ( Kék – sziget Óvoda Uszód ) az Országos Óvodás bajnokság lány csoportjának 2. helyezettje.
A versenyen készült fényképek megtekinthetőek a Logikusakk Egyesület Facebook oldalán.

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...