Országos problémamegoldó versenyen remekeltek kalocsai gimnazisták

Írta ekkor 2020-04-27

Az ország négy legjobbja között zártak a Kalocsai Szent István Gimnázium diákjai az Középiskolai Problémamegoldó Versenyen.

A többfordulós tudáspróbán két háromfős csapat képviselte a gimnáziumot a márciusi szegedi regionális döntőn.A történelmi témájú verseny kiemelt feladata, hogy a résztvevők egy sorsfordító helyzetben egy döntéshozó személy szerepébe helyezkedve hozzanak felelős döntést, szakmai zsűri előtt. Kenyeres Zsolt felkészítő tanár diákjai eredményesen szerepeltek.

 

A Csikós Réka, Tóth Ernák, Váradi Jenő Armand alkotta Sárga Elefántok az első divízióban a negyedik helyen végzett, míg a Benkő Gergely, Molnár Gergő és Vörös István Andor alkotta Stefánium I. csapata mindenkit maga mögé utasított, azaz ők képviselhették a kalocsai iskolát a budapesti döntőben, amelyet a napokban online rendeztek meg.

 

 

Vörös István Andor úgy véli, csapatuk eredményesen helyt állt. Az ország negyedik legjobbjaként végeztek a kezdeti több ezer diák alkotta mezőnyben.

 

 

Vörös István Andor, az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny finalista kalocsai csapatából ismertette, hogy milyen megoldásra váró történelmi szituációban adtak számot tudásukról csapattársaival. Úgy véli, komoly eredmény volt bekerülni a legek legjei közé.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy − egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST