Őszi desszertajánló: Sütőtökös muffin
Írta Lukács Kataekkor 2022-09-16
Az ősz elmaradhatatlan „kelléke” a sütőtök, amiből szinte bármit el lehet készíteni, legyen az sütemény, pite vagy köret a húsételekhez. Ezúttal egy elképesztően finom desszertreceptet kínálunk.
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
• fél kg sütőtök
• 150 g finomliszt
• 1 kávéskanál gyömbérpor
• 2 evőkanál cukor
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 teáskanál fahéj
• 1 db tojás
• 3 dkg vaj
• 1 kávéskanál só
(Fotó:mindmegette.hu)
Elkészítés:
Először is vágjuk félbe a sütőtököt, majd rakjuk egy tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt süssük meg. Amikor már a sütőtök megsült, akkor kaparjuk ki a húsát egy tálba és pépesítsük egy botmixer segítségével.
Eközben a lisztet keverjük össze az őrölt gyömbérrel és a fahéjjal, adjuk hozzá a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd keverjül el alaposan. A sütőtökpürébe rakjuk bele a tojást, keverjük ki habverővel, majd ezt a masszát öntsük a liszthez és keverjük addig, amíg egyneművé nem válik.
Locsoljuk meg olvasztott vajjal és szórjuk meg sóval, majd ezt is keverjük el alaposan. Egy muffinformát kenjünk ki vajjal, és kanál segítségével merjük bele a lisztes-sütőtökös masszát, majd tegyük 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Jó étvágyat! 🙂
Forrás: ridikul.hu