Őszi krémleves a gesztenye rajongóknak

Írta ekkor 2021-09-21

Bár a gesztenye fagyasztott formájához bármelyik évszakban hozzájuthatsz, mégis ősszel érdemes ételeket készítened belőle, hiszen a friss szelídgesztenyénél nincs jobb őszi csemege.

Ebben a receptben rummal bolondítjuk meg, és tejszínnel krémesítjük a gesztenyekrémlevest, hogy minél inkább kihozza a szelídgesztenye varázslatos ízét. Ez a leves önálló desszertként is megállja a helyét, de öntetként is felhasználhatod különböző vadhúsokhoz.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg gesztenye

10 dkg mazsola

8 dl tej

3 evőkanál méz

3 evőkanál cukor

2 dl habtejszín

1 csomag vanília puding

2 csomag vaníliás cukor

fél deciliter rum

Elkészítés:

Beáztatjuk rumba a mazsolát, és félretesszük 20-25 percre.

A megfőtt gesztenyét krumplinyomóval masszává törjük.

Egy tálban hozzáadunk 1 dl tejet és egy csomag vaníliás cukrot a pudingporhoz, és simára keverjük.

A maradék tejet felforraljuk.

Amikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett még két percig főzzük.

Ezután levesszük a tűzről a levest, és hozzáadjuk a másik csomag vaníliás cukrot, majd botmixerrel simára pépesítjük.

Belekeverjük a rumos mazsolát és a mézet.

Utolsó lépésként felverjük a tejszínt, majd a habot rákanalazzuk a levesre.

Ha húsokhoz öntetként szolgáljuk fel a tejszínhabot hagyjuk el.

Jó étvágyat hozzá! 🙂 

Forrás: ridikul.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenöt − 10 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...