Őszi krémleves a gesztenye rajongóknak
Írta Lukács Kataekkor 2021-09-21
Bár a gesztenye fagyasztott formájához bármelyik évszakban hozzájuthatsz, mégis ősszel érdemes ételeket készítened belőle, hiszen a friss szelídgesztenyénél nincs jobb őszi csemege.
Ebben a receptben rummal bolondítjuk meg, és tejszínnel krémesítjük a gesztenyekrémlevest, hogy minél inkább kihozza a szelídgesztenye varázslatos ízét. Ez a leves önálló desszertként is megállja a helyét, de öntetként is felhasználhatod különböző vadhúsokhoz.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gesztenye
10 dkg mazsola
8 dl tej
3 evőkanál méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
fél deciliter rum
Elkészítés:
Beáztatjuk rumba a mazsolát, és félretesszük 20-25 percre.
A megfőtt gesztenyét krumplinyomóval masszává törjük.
Egy tálban hozzáadunk 1 dl tejet és egy csomag vaníliás cukrot a pudingporhoz, és simára keverjük.
A maradék tejet felforraljuk.
Amikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett még két percig főzzük.
Ezután levesszük a tűzről a levest, és hozzáadjuk a másik csomag vaníliás cukrot, majd botmixerrel simára pépesítjük.
Belekeverjük a rumos mazsolát és a mézet.
Utolsó lépésként felverjük a tejszínt, majd a habot rákanalazzuk a levesre.
Ha húsokhoz öntetként szolgáljuk fel a tejszínhabot hagyjuk el.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Forrás: ridikul.hu