Osztozott a pontokon Kalocsa és Kiskőrös – nem lesz folytatása a megyei bajnokságoknak

Írta ekkor 2020-11-09

Az őszi labdarúgó bajnokság utolsó hazai fordulójában egy lendületes, jó iramú, kiegyenlített mérkőzésen 2-2es végeredménnyel jöttek le a játékosok a pályáról.

 

kép: baon.hu/Szentirmay Tamás

Többször bebizonyosodott már, ha sportról van szó, akkor Kalocsa élen jár az összefogásban. Mi sem bizonyította ezt jobban vasárnap délután, – mikor a bajnokság legnagyobb rangadójára került sor, hogy több, mint 300 néző látogatott ki a szeptember óta, várva-várt Kalocsa-Kiskőrös összecsapásra a Molnár Ferenc Sport-, és Szabadidő Központba.
A vendégcsapat külön szurkolói busszal érkeztek, de a mieinknek is meg volt az erősítése. A Kalocsai Kézilabda Club „B közepe” ugyanis dudákkal, sípokkal és dobokkal lendített a mérkőzés iramán, és egy emberként skandált a törzs szurkolókkal.

kép: baon.hu/Szentirmay Tamás

Az első sípszó ezen a találkozón nem a kezdő rúgásnak szólt, hanem a félpálya vonalán sorakoztatta fel a labdarúgókat. Gyász szünettel kezdődött ugyanis a játék, Réfy Vilmosra, a KFC volt elnökére és Bolvári Ferencre, a KFC korábbi Baráti Körének vezetőségi tagjára, a csapat szurkolójára emlékeztek.

Miután az első labda érintés megvolt, az első gól nem sokat váratott magára. Az ellenfél egy rosszul ítélt szabálytalanság után az ötödik percben Varga Sándor kapujába talált és ezzel megszerezték a vezetést a Kőrösiek.

Ez bénítólag hatott a mieink játékára, de Kohány Balázs edző elmondta, hogy pozitívum volt, hogy 2-0ás hátrányból sikerült felhozni a meccset, és egyértelműen az látszott, hogy Kalocsa dominált a pályán.

Az, hogy félig tele a pohár vagy félig üres, ebben az esetben mindegy volt. Annak ellenére, hogy Szabó Valentin kiállítása után foghíjas volt a csapat, óriásit küzdöttek és megérdemelték volna a győzelmet. De így is örülni kell annak, hogy Dostyicza Dániel és Follárdt Zoltán góljával ikszeltek a mieink.

kép: baon.hu/Szentirmay Tamás

A Kiskőrösi LC edzője, Miskovicz Bálint is elmondta a véleményét a csapatokról és a játékvezetésről is

 

A megyei bajnokságok folytatására egyelőre nem kerül sor. Csányi Sándor elnök hétfőn bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait.
Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. – forrás: m4sport

 

Képek: Baon.hu/Szentirmay Tamás

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...