Padlizsánpizza, a nyári receptek királya

Írta ekkor 2020-08-06

Padlizsánpizza, a nyári receptek receptje
A pizzafajta, amiből bármennyit elfogyaszthatsz úgy, hogy egy dekát sem hízol.

Hozzávalók:
2 nagy padlizsán karikákra szeletelve;
extra szűz olívaolaj;
 só;
frissen őrölt fekete bors;
 pizzaszósz;
1 csésze reszelt mozzarella;

 szalámi (vagy más feltét ízlés szerint);
fél csésze reszelt parmezán;
negyed csésze finomra vágott bazsalikom.

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a grillsütőt középmagas hőmérsékleten.
2. Olajozzuk meg a padlizsán mindkét oldalát, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
3. Grillezzük a padlizsánt, míg el nem szenesedik (körülbelül 3-4 perc oldalanként).
4. Kenjük meg a szeletek egyik oldalát a pizzaszósszal, majd szórjuk meg mozzarellával és helyezzük rá a szalámidarabokat.
5. Hagyjuk a grillezőn nagyjából 30 másodpercig, hogy a sajt ráolvadjon a zöldségre.
6. Szórjuk meg parmezánnal és bazsalikommal.

Forrás:sokszinuvidek.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST