Rácz Zsófia és Font Sándor tartott fórumot a fiatal gazdáknak

Írta ekkor 2021-10-20

Múlt héten Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárt fogadta Szigeti Tamás agrárközgazdász Kalocsán, ahol közös rövid bemutatkozó után a vidékfejlesztés és kormányzati kedvezményrendszer fiatalokat érintő kérdéseiről tárgyaltak. 

Ezután a Városházán Simon Zoltán alpolgármester, Pécsi Vivien és Schmidt Rajmund önkormányzati képviselők társaságában Németh Dávid barista mutatta be neki a méltán híressé vált Hungarikum fűszerpaprikából készülő Kalocsa Kávéját, valamint az alpolgármester Úr ismertette városunk ezeréves, színes történelmét, és fejlődő jelenét.

A Városháza után a közeli Szigeti Farmon a helyettes államtitkár asszony Font Sándor országgyűlési képviselőnk, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke tartott tájékoztató fórumot, főképp a helyi fiatal termelőkből álló érdeklődő vendégeknek. A fórumot megtisztelte Gáspár Ferenc Bács-Kiskun megyei és Rittlinger József Baranya megyei NAK elnök úr is. A tájékoztató előadások után a vendégek kérdéseket tehettek fel és éltek is a lehetőséggel. Az elöljárók leszögezték: a Magyar Kormánynak kiemelt fejlesztési területe a fiatalok, családok, és a vidékfejlesztés támogatása és igyekeznek megadni minden lehetőséget ennek érdekében. Példákkal támasztották alá állításaikat: személyi jövedelemadó mentesség a 25 éven aluliaknak (vállalkozóknak is), különböző tehetséggondozó és ösztöndíj programok, vidékfejlesztési támogatások megemelt keretösszege a 80%-os hazai társfinanszírozásnak köszönhetően, valamint új gazdaságátadási program kidolgozása zajlik az agrárszektor számára.

A program legvégén szakmai fórum alakult ki a jelenlévő agrárkamarai tanácsadók és a termelők között, főképp a most, 400 milliárd keretösszeggel induló AKG/ÖKO programokat illetően.

A visszajelzések alapján a meghívott, prominens vendégek és a helyi fiatal vállalkozók rendkívül hasznosnak ítélték a programot.

Szerző: Szigeti Tamás


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

19 − 17 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST