Rántott töltött káposzta is készült a soltvadkerti főzőversenyen

Írta ekkor 2024-02-28

A KORONAfm100-on számoltunk be arról, hogy az idei évben, már második alkalommal Soltvadkerten egy különleges esemény színterévé vált a piactér.

Tóth István, az esemény főszervezője a KORONAfm100-nak árulta el, hogy a töltött káposzta főző versenyen összesen 11 csapat mérettette meg gasztronómiai tehetségét, amelyek közül végül a Buckalakók néven indult társaság bizonyult a legjobbnak. A helyezésüket a csípős ízvilágú töltött káposztájuknak köszönhették. Tóth István azt is elmondta rádiónknak, hogy kik állhattak még fel a dobogó fokára. A főszervező és bizonyára a résztvevők számára is a legérdekesebb élményt a kirántott töltött káposzta nyújtotta, amely bár nem nyerte el a zsűrik tetszését, mégis egy érdekes és meglepő ételnek bizonyult a versenyen.

Tóth István szervező, rádiónknak azt is elmondta, hogy néhányan cserépedényben főzték saját káposztáikat, színesítve ezzel az eseményt. A készítési módok palettája változatos volt, a csapatok igyekeztek lenyűgözni a zsűrit, akik vak teszt alapján döntötték el, hogy ki is lehet az esemény győztese. Az érdekességek között szó esett arról is, hogy az ételek illatában tapasztalható különbségeket a füst is befolyásolta. A főszervező azt is elárulta, hogy az idei káposztás verseny nemcsak a gasztronómiai élvezetekről szólt, hanem egy valóságos közösségi esemény volt, amely összehozta a helyieket és a környező települések lakóit. A résztvevők kreativitása és elkötelezettsége nem csupán a konyhában, hanem az egész rendezvény hangulatában is megmutatkozott. Tóth István hozzátette, hogy bízik benne, hogy jövőre még nagyobb érdeklődés közepette tudják megrendezni az eseményt.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...