Regényi Gábor -kalocsai fotóművész- gondolatébresztő műveiről beszélt rádiónknak

Írta ekkor 2024-02-04

Múlt héten a KORONAfm100 vendége volt Regényi Gábor, a most már nyugdíjba vonult fotóművész, aki anno A Dunatáj Fotókör alapítója, alelnöke, majd elnöke is volt, e mellett pedig a „Lelkünk húrjai” fotóskönyv egyik szerzőjeként is jegyzik.

Forrás: Magyar Fotóművészek Világszövetsége- REGÉNYI GÁBOR MFVSZ-A (Kalocsa) a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Alföldi régiójának a TAGJA a XXIII. Nemzetközti-Magyar Fotószalonon Általános kategóriában A LÁMPA c. fotójára KIEMELKEDŐ ALKOTÁS minősítést kapott..

Nemrégiben egyik képe, ami a ,,Lámpa” címet kapta, kiemelkedő alkotásért járó minősítést zsebelhetett be. Regényi Gábor a KORONAfm100-nak beszélt fotózási stílusokról, a művészet szeretetéről és arról is, hogy hogyan is indult a karrierje. A fotóművész arról is beszámolt, hogy karrierje kezdetén őt a technika fogta meg legjobban, a képeit ő maga dolgozta ki, hívta elő.

Forrás: Regényi Gábor

Regényi Gábor emellett beavatta a KORONAfm100 hallgatóit abba is, hogy jelenleg kevesebb időt tud szentelni a fotózásnak, mint amennyit szeretne. A művész részletezte ennek okait, de ugyanakkor lelkesen osztotta meg rádiónkkal, hogy mi az, ami egy képet egyedivé tesz, és mi az, amitől az nem csupán egy tucatalkotás lesz. Regényi Gábor a múltba is visszatekintett, elmesélte, hogy hogyan indult el a fotóművészeti pályafutása, és hogyan alakult ki saját stílusa az évek során. A sokoldalú fotóművész betekintést engedett a fotóművészet izgalmas világába, valamint azt is elárulta, hogy mindig arra törekszik, hogy valamit kiváltson azokból az emberekből, akik a fotóira tekintenek. Regényi Gábor hozzátette, hogy művészetén keresztül a célja mindig is a gondolatébresztés lesz.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

9 + tíz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...