RNÖ: kábítószerfogyasztás okozott tragédiát Kalocsán?

Írta ekkor 2020-02-11

Vasárnap este újabb áldozatot követelt a kábítószer Kalocsán. Egy fiatalembert ragadott magával a halál. Mert egyesek különböző kábítószerekkel kereskednek, ezzel teszik pokollá emberek és családok életét. Egészséges fiatalok válnak élőhalottá”, posztolta hivatalos közösségi oldalán hétfőn a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

A szervezet írásában aggasztó egyészségügyi károsodásokról, többször halálesettel végződő droghasználatot emleget, amelytől egyben elhatárolódást hangsúlyoz és a rendőrséggel történő feltétlen együttműködést ígér.

Helyi drogkereskedőkről és a városon „eluralkodott fertőről” is említést tesznek a részvétnyilvánítással záruló posztban, amelynek kapcsán Sztojka István nemzetiségi önkormányzati elnök rádiónknak elmondta, hogy már a történtek másnapján tárgyalt a rendőrséggel.

 

Sztojka István, a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke rámutatott, hogy a szóban forgó jelenség nem kizárólag a roma közösséget érintő probléma.

Ugyanakkor több hasonló esetről van tudomásuk, amelyek megerősítik önkormányzatuk azon szándékát, hogy szervezetten álljanak helyi prevenciós tevékenység élére.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

11 + 12 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...