Saját költeményekkel lepték meg diákjaikat a kertvárosis tanárok

Írta ekkor 2020-06-10

„Hiányoztok gyerekek”, olvasható több iskola, köztük a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola kertvárosi tagintézményének az ablakában.

Ennek az érzésnek, a digitális oktatásra állás hozta a kongó falak ürességének, és a közösen megünnepelt gyermeknap hiányának az enyhítésére kapaszkodott össze rendhagyó kezdeményezéssel a Kertvárosi Iskola tanári kara.A pedagógusok gyermeknap alkalmából két saját költeményt szavaltak el otthonról, videóüzenetté szerkesztve és publikálva a megszólítottak számára. Erről többet a mozgalom egyik ötletgazdájától Csekeiné Kiszely Andreától tudhatsz meg.

 

Mindig veletek!❤️Ez a nap a ti napotok volt… Reméljük, volt sok vidámság, szép pillanat, kedves játék és családi együttlét! Mi is részesei voltunk talán azzal a verssel, amivel reggel találkozhattatok, s mivel olyan ügyes tanító nénik és bácsik vannak nálunk, hogy 2 vers is született így karantén idején,fejezzük be a másikkal a napot! Nézzétek csak!

Közzétette: Kalocsai Fényi Gyula Kertvárosi – 2020. május 31., vasárnap

 

 

Csekeiné Kiszely Andrea, a Kertvárosi Iskola pedagógusa a formabontó gyermeknapi köszöntő kapcsán azt is elárulta, a két videó alapjául szolgáló költeményeket két kolléga írta.

Ezeket sorról sorra vették fel a közreműködő tanárokkal, tanítókkal, majd posztolták az iskola közösségi oldalára.

 

 

Kedves Gyerkőcök, Manócskák, kedves Diákjaink! Sokat gondolunk Rátok… Nem csak olyankor, amikor föladjuk a házit, visszaküldünk javításra egy-egy munkát vagy beírunk egy jegyet a Krétába… Amikor reggel fölkelünk, s még mindig a melegítőért nyúlunk a csinos ruha helyett-hiszen nincs iskola… Amikor főzzük az ebédet, s nem kezdi el sorolni 4-5 gyerek a 20-ból,hogy utálom a spenótot-hiszen nincs iskola… Amikor elbicajozunk jövet-menet a suli előtt, s nem szaladtok elénk, nem kiabáltok át a kerítésen-hiszen nincs iskola…Hiányoztok gyerekek! Most is gondoltunk rátok, gyereknap alkalmából….Nézzétek csak!

Közzétette: Kalocsai Fényi Gyula Kertvárosi – 2020. május 31., vasárnap


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 − 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...