Sokba kerülnek a szemétszállítási díj „potyautasai” Kalocsának

Írta ekkor 2022-08-09

A közelmúltban került a kalocsai képviselő-testület elé a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás éves beszámolójának elfogadása.

Ezt a grémium meg is szavazta, azonban képviselői kérdésre – immáron sokadszor – felszínre került, hogy Kalocsán miért kerül többe a hulladékszállítás ugyanazon szolgáltatótól, mint amennyi ennek a díjszabása környező, hasonló méretű városokban, vagy a szomszédos falvakban.

Dr. Filvig Géza polgármester erre reagálva emlékeztetett, hogy Kalocsán sok „potyautas” nem rendelkezik szerződéssel az illetékes céggel, ami nem könnyít azon a helyzeten, hogy tárgyalási alap teremtődjön a szolgáltatási díj esetleges módosítására.

 

Dr. Filvig Géza kalocsai polgármester a Városházán felmerült téma kapcsán arra is kitért, hogy az üveggyűjtő szigetek használatával kapcsolatos kihágások is negatív képet festenek.

Ugyancsak a szemétszállítási díjszabás lehetséges változásának mondott ellent azon érvelés is, hogy más szolgáltatásokért Kalocsa a korábban hivatkozott településeknél kevesebbet fizet.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST