Spájzolj be télire a dobálós savanyúságból

Írta ekkor 2022-07-20

A dobálós savanyúság elkészítésénél fontos az ízes alaplé. Nagy edénybe készítsd, így nem kell üvegekkel bajlódnod, nem kell fertőtleníteni. Folyamatosan tedd hozzá a zöldségeket, ahogy érnek, de ahogy fogynak, úgy töltheted újra.

Hozzávalók:
• 2 dkg borkénpor
• 1,5 dkg nátrium benzonát
• 5 l víz
• 50 dkg cukor
• 25 dkg só
• 6 dl 10%-os ecet
• torma
• kapor
• 10 db babérlevél
• 1 ek egész bors
• 1 ek mustármag
• 1 ek koriander
• 1 ek borókabogyó
• almapaprika
• uborka
• dinnye
• karfiol
• TV paprika
• gyöngyhagyma
• 6 dl ecet
• babérlevél
• mustármag
• koriander
• paprika
• egész bors
• borókabogyó

(fotó: Shutterstock)

Így készítsd el:
1. Kevés vízben oldd fel a borkénport és a nátrium benzonátot, majd add hozzá a többi vízhez, és öntsd bele a vödörbe. Adj hozzá cukrot, sót, ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, babérlevelet, egész borsot, mustármagot , koriandert és a borókabogyót.

2. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a hibás részeket távolítsd el, a paprikát kicsumázva, félbevágva, az uborkát, az almapaprikát,a pici zöld dinnyét, karfiolt, gyöngyhagymát dobd bele a lébe, majd a tetejét tányérral zárd le. Szorítsd bele őket a lébe, zárd le a vödör tetejét.

3. A lényege ennek a savanyúságnak, hogy ahogyan a zöldségek a kertben teremnek, úgy töltsd fel folyamatosan a vödör tartalmát. Sötét, hűvös helyen tárold. Nagyjából 10 nap érlelés után a savanyúságot el is fogyaszthatod.

Jó étvágyat!

Tipp:
Patisszont, káposztát, sőt, káposztával töltött paprikát is rakhatsz bele. Ízlés szerint.

Forrás: ripost.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST