Sport appok sportőrülteknek – ezeket használd 2023-ban!

Írta ekkor 2023-01-04

Az okostelefon manapság már szinte saját személyi edzőnek számít, egy motivátor, aki nélkül el sem tudjuk képzelni a napi mozgást. Sokszor teljesen le tudunk taglózni, ha valami miatt a telefon nem méri az adatokat, hiszen nem vagyunk tisztában a fejlődésünkkel. Szerencsére bőven akad olyan applikáció, amelyben nem kell csalódni 2023-ban sem.

Ebben a cikkben olyan alkalmazásokat mutatunk be, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni.

Megbízható applikációk sportoláshoz

Ahhoz, hogy valaki futni induljon, nem kell túl sok minden. Egy jó cipő, valamilyen kényelmes ruha és már mehet is a menet. Fogjuk magunkat, oszt’ irány a természet. De mi van a motivációval? Az eredmények naplózásával? A sport applikáció segítségével azonban mindezt gyorsan megoldhatod, hiszen sok esetben olyanokat dobnak piacra, amelyek szinte saját személyi edzőként funkcionálnak.

A legtöbb app ugyanazt tudja, méri az időt, a távolságot, a sebességet, valamint az elégetett kalóriát és mutatja az utat. Szerencsére azonban bőven akad olyan változat, ami azért jóval többre képes ezeknél. Egyes kivitelezéseknek köszönhetően a rendszer személyre szabott edzésterveket készít, ami azért nagyon menő tud lenni, ha még kezdeti fázisban tart a mozgás.

Motiváció a futáshoz

Ha valaki úgy érzi, hogy nem tud állandóan edzeni, nincs hozzá kedve, nincs célja ezzel, akkor nehéz dolga lesz. Érdemes mindenekelőtt egy jó cipőt beszerezni, amely nemcsak kényelmes, de biztonságosan tartja a lábat. Ez már alapvetően motiválhat valakit, aki amúgy is szereti az új dolgokat kipróbálni. Alapvetően nem olcsó darabok, így talán nem hagyjuk majd őket a szekrény mélyén porosodni sem.

Ha pedig nem megy egyedül, akkor keressünk társat a kocogáshoz. Nem mindenki szeret egymaga futkározni, sokszor amúgy is élvezetesebb valakit elvinni és közösen felfedezni a környéket. Néhány applikációban még társat is kereshetünk magunknak, így mindenképpen érdemes kipróbálni néhány alkalmazást.

Ezeket az appokat mindenkinek érdemes letölteni!

Az egyik ilyen a Nike+ Run Club. A gyártó már többféle futós kütyüt dobott a piacra korábban, így nem akartak kimaradni a telefonos platformról sem. Az alkalmazás a kezdők és a profik számára is tökéletesen elegendő lehet. A teljes körű futó tracker zenelejátszóval, valamint közösségi eszközökkel lett felszerelve. Tippekkel segít abban, hogyan fejlődhetünk, hogyan érhetjük el a hosszú távú terveinket. Az eredményeket összevethetjük a többi futóval, így akár a barátokkal is meg tudjuk osztani az adott futás statisztikáit. Egy az app szinte egy közösség, így biztosan találunk magunknak futópartnert is.

A Runaddict viszont nem kifejezetten az edzésrögzítésre helyezi a hangsúlyt, hanem inkább a motivációra. Ez az app a futás során megtett távolságot és az időt pontokká alakítja, ezeket gyűjtögethetjük, majd pedig kedvezményesen vásárolhatunk rajta különféle sportfelszereléseket, kiegészítőket, valamint például sportos életmódot támogató szolgáltatásokat. A rendszer a Google Fitneszen és az Apple Egészség alkalmazásán keresztül követi a futásokat, de a mozgásokat mérhetjük órával, valamint a telefonon futó bármilyen alkalmazással.

Profi futóknak ott a Srava!

Aki már komolyabban edz, annak mindenképpen itt az ideje kipróbálni a Strava-t, amit már csak akkor is érdemes használni, ha csak a telefonunkkal szinkronizáljuk és mérjük vele az edzéseket. Az egyik fő előnye, hogy bajnokságok, amiket ezzel a funkcióval is ki lehet használni. Ilyenkor versenyezhetünk az adott távon más emberekkel, akik esetleg ugyanott és ugyanannyit mozogtak. Bármerre járunk a világban, biztosan találunk majd olyan szakaszokat, amiken ha csak virtuálisan is, de összemérhetjük az erőinket a többi futóval. Ezáltal lehetünk első a háztömb körüli szakaszon, de akár a népszerű futópályákon is. Ha tehát egy motivációs appot keresünk 2023-ra, akkor a Strava-ban nem kell csalódni!

+1 jógás applikáció

Aki rendszeresen sportol, az tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a megfelelő állóképesség és rugalmasság. Éppen ezért nem árt néha a futás és a kerékpározás mellé beiktatni például egy jógát, amely sokszor enyhíthet a fájdalmakon. A Pocket Yoga egy remek alkalmazás arra, hogy kipróbáljuk magunkat ebben is. A “Zsebjógának” is nevezhető változat segít abban, hogy nyúlékonyabbak legyünk, ami sokszor a futás során sem árt. Az izmok épsége igen fontos, sokszor okoz sérülést, ha csak elindulunk bele a vakvilágba mindenféle bemelegítés vagy nyújtás nélkül.

Ez az app 27 különféle időtartamú és nehézségű gyakorlatsort tartalmaz. Minden esetben elmagyarázza a helyes testtartás, valamint elmondja, hogyan igazítsuk magunkat, ha valami nem sikerül. Végigvisz tehát minden jógapózban, útmutatást ad a belégzés és a kilégzés idejéhez. Érdemes legalább hetente egy-két alkalommal jógázni 20-30 percet, hiszen már ez nagyon sokat segíthet abban, hogy jobb eredményeket érhessünk el futás során.

Bármelyik appot választjuk, a lényeg, hogy sose adjuk fel. Próbáljunk meg lassan haladva folyamatosan fejlődni, feszegetni a határokat, így igazán sikeressé tudunk válni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

20 − 7 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...