Süli: a Paks II. projekt lehetőség a térség számára

Írta ekkor 2019-09-08

Paks adott otthont idén Tolna megye ünnepének, a Megyenapnak, amelyen Süli János miniszter kiemelte: a Paks II. projekt lehetőség a térség számára, hogy megerősítse gazdaságát, növelje megtartó erejét, hiszen a közlejövőben több ezer új munkahely létesül. A szakemberek elszállásolásáról, ellátásáról gondoskodni kell. Ebben a munkában számítanak a magyar vállalkozókra, a térségben élőkre.

A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Pakson tartott ünnepi közgyűlésen hangsúlyozta az évszázad beruházása összefogást, mindennapi cselekvést követel.

Süli János hozzátette: A kormány célja, hogy 2030-ra 90 százalékban klímasemlegessé váljon az energiatermelés. Ennek eszköze a napenergia-parkok építése és a minél modernebb energiatárolási rendszerek kiépítése mellett a két új atomerőművi blokk megépítése, hiszen az atomerőművek szén-dioxid kibocsátás mentesen termelnek villamos energiát. A két új atomerőművi blokk fogja tovább vinni a jelenlegi blokkok szerepét és évtizedeken keresztül a hazai energiatermelés bázisa lesz.

 

A Paks II. projekt előrehaladásának fontos állomásait a paksi beruházásért felelős miniszter mellett a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezetői is számos fórumon ismertették az elmúlt hetekben. Így a térségben élők széles körben értesülhettek arról, hogy elkészült az építkezés számára áramot biztosító transzformátorállomás, elkezdődött a felvonulási területen a beruházást kiszolgáló épületek kivitelezése, jelentős lépések történtek a szakember-utánpótlás terén és zajlik a létesítési engedély kérelem műszaki dokumentációjának összeállítása.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST