Sürgősen vérre lenne szüksége egy dunapataji kislánynak

Írta ekkor 2022-03-24

Szerkesztőségünk már korábban is beszámolt róla, hogy Csepregi Virág Anita dunapataji tizenéves kislány 2019 nyarán májtranszplantáción esett át.

A sikeres műtétet követően sajnos rövid időn belül komplikációk adódtak, így most éppen csontvelő transzplantációra készülnek.

Virág édesanyja Simon Anita rádiónknak elmondta, rengeteg vérre és trombocitára van szükség, hiszen hétfőn egy steril boxba teszik a kislányt, ahol elkezdik leépíteni a megmaradt sejtjeit, hogy megkaphassa a donor őssejtjeit.

Az édesanya arra kér mindenkit, aki teheti menjen el a Vöröskereszt által hirdetett véradóalkalmakra, és irányított véradással kérje Virág számára a segítséget, melyhez mindössze a nevére és TAJ- számára van szükség.

 

Szeitzné Nyírő Csilla a Vöröskereszt területi vezetője az irányított véradás kapcsán kiemelte, hogy hétfőn lesz lehetőség segítségnyújtásra Kalocsán, viszont a gördülékeny munka érdekében arra kéri a segítőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot Virág édesanyjával, hogy beütemezhessék a véradást.

Hozzátette, későbbi alkalmakon is lehetőség nyílik az irányított véradásra, hiszen a kislánynak egy hónapon keresztül folyamatosan szüksége lesz vérre.

 

Az irányított véradáshoz szükséges adatok:

Név: Csepregi Virág Anita

TAJ-szám: 124534001


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 + 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...