SüTIPP: Csokis, narancsos karácsonyi fatörzs

Írta ekkor 2019-12-23

A karácsonyi fatörzs süti egész Európában kedvelt édesség, a franciáknál annyira hozzátartozik az ünnephez, mint nálunk a bejgli vagy a zserbó.

Csokis, narancsos karácsonyi fatörzs

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ

6 evőkanál liszt

6 evőkanál cukor

6 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

A KRÉMHEZ

15 dkg étcsoki

12 dkg porcukor

10 dkg vaj

2 evőkanál kakaópor

1 db narancs

0.5 dl habtejszín

A BEVONÁSHOZ

10 dkg étcsoki

2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát, egyesével rakd hozzá tojások sárgáját, végül részletekben a lisztet. Egyengesd a sima masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranysárgára 10-12 perc alatt. Borítsd nedves konyharuhára, majd húzd le róla a sütőpapírt. Még melegen tekerd fel, és várd meg, míg kihűl.

Közben készítsd el a krémet. A kis darabokra tördelt, jó minőségű csokit vízgőz felett olvaszd meg. A tűzről lehúzva rakd hozzá a kakaóport, a vajat, a cukrot és a tejszínt. Habosítsd géppel, és a végén facsard hozzá a narancs levét. A piskótát tekerd le, kend meg a krémmel, majd újra csavard fel.

A tortabevonót olvaszd fel vízgőz felett két evőkanál olajjal, és vond be vele a süteményt, majd villával húzz bele mintát, hogy fatörzsszerű legyen. A  tetejét díszítsd ízlés szerint ágakkal, csokiforgáccsal, mesefigurákkal.

Forrás: femina.hu

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST