Száznál is több csapat főzött a Kalocsai Paprikafesztiválon!

Írta ekkor 2019-09-14

A legkülönlegesebb alapanyagok között vízibivaly- és strucchús is szerepelt.

 

 

Ma késődélutánra az is kiderül, hogy a szakmai zsűri szerint melyik főzőcsapat készítette el a legjobb ínyencséget a XXIII. Paprikás Ételek Főzőversenyén, amelynek főszervezője, Németh József Venesz-díjas mesterszakács elárulta: biztos, hogy száznál is többen indultak el a különböző címekért, vagy főztek csupán a maguk örömére.

 

 

A Magyarország talán legszínvonalasabb mezőnyét produkáló eseményen egész pontosan 53 profi főzőcsapat szállt ringbe, illetve több mint 30-an jelentkeztek be a második vonalban zajló VI. Szürkemarha Pörköltfőző Versenyre. Rajtuk kívül további több tucat helyszínen készítettek bográcsos ételt különböző egyesületek, szervezetek, pártok, intézmények .

 

 

A várhatóan tízezres tömeget megmozgató rendezvényen egészen alternatív megoldásokat is lehetett látni az Érsekkert főbejáratához vezető sétány mentén sorakozó standokon. A legérdekesebb minden bizonnyal az a kb. másfél méter sugarú serpenyő volt, amelyen a spanyolok nemzeti ételéhez, a paellához hasonló módon pároltak magyaros alapanyagokat.

 

 

A Kalocsai Paprikafesztiválon a minap az Anna and the Barbies volt a főattrakció, ma este-éjjel még színpadon a HAHÓ Együttes, Dancs Annamari, a Country Road, a M.É.Z., a Budapest Bár és a Rockin’ Rock Cats. Bővebben alább:

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 + 6 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST