Szekszárdon is első kézből a Paks II. projektről

Írta ekkor 2019-08-27

Szekszárd idén is megrendezte augusztus harmadik hétvégéjén a Szekszárd Város Napja című programsorozatot.

Az első szekszárdi képviselő-testület 1905. augusztus 29-én alakult, erre emlékezve, ezúttal augusztus 24-én és 25-én kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeltek a szekszárdiak.

Ebben az évben a programok sorába a Paks II. Zrt. is bekapcsolódott.  Minderről Mittler István, a Társaság kommunikációs igazgatója beszélt.

 

Ennek egyik eszköze az interaktív tájékoztató kamion, amely 2009 óta járja az országot. Csak az eddigi nyári fesztiválszezonban mintegy 17 ezer fő látta a projektet bemutató interaktív, guruló kiállítást.

Emellett idén második alkalommal tekinthették meg az érdeklődők Paks Város Napján a Paks II. Zrt. tájékoztató tárlatait. Míg 2018-ban ezen a rendezvényen 1400 fő látta a kiállítást, akkor még csupán az interaktív kamionban, addig idén már csaknem 1600-an kaptak tájékoztatást a projektről a Társaság új, hexagon alapú sátrában és az interaktív kamionon, ugyanis mindkét kiállítóhely jelen volt az eseményen.

Szekszárdon is egész nap várták az érdeklődőket a Társaság munkatársai, augusztus 24-én. A sátorban minden fontos információ megtalálható a Paks II. projektről, Magyarország energia-felhasználásáról, a hazai energiamix alakulásáról. Az érdeklődők, miután informálódtak, tesztelhették is tudásukat. Gyerekek és felnőttek is kipróbálhatták, mit tudtak meg a tervezett új atomerőműi blokkokról, helyes válasz esetén pedig ajándékot vehettek át. A hexagon sátor legközelebb, augusztus 30-án Györkönyben várja majd az látogatókat. Ezt követően augusztus 31-én Pakson, a Megyenapon, 2019. szeptember 13-14-ig a Kalocsai Paprika Fesztiválon, majd szeptember 20-22-ig a Dunaföldvári Szüreti Fesztiválon látogatható a sátor.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST