Személyes vs online gyógytorna óra: melyiket érdemes választani?

Írta ekkor 2021-05-24

A gyógytornász felkereséséhez nincs feltétlenül szükség orvosi beutalóra, de ha állnak fenn konkrét panaszok, akkor legelőször is ajánlott egy szakorvos felkeresése és a panaszok okának alapos kivizsgálása.

Az orvosok (reumatológus, kardiológus, belgyógyász, angiológus) és gyógytornász szakemberek ugyanis gyakran egy csapat részeként dolgoznak egy adott állapot kezeléséhez szükséges terápia megtervezésének érdekében.

A karanténozás, a szükségszerű lezárások, a járványhelyzet arra sarkallt mindenkit, hogy változtasson az addigi módszereken, és a gyógytorna esetében is kiderült, működik online változatban is.

A kezelést megelőző állapotfelmérésen szükséges személyesen is megjelennie

A gyógytorna kezeléseket megelőző állapotfelmérés, vagyis a mechanikai diagnózis felállítása, az esetleges korábbi leletek áttekintése és a panaszok kivizsgálása szerves része a komplex terápiának és mindenképpen szükséges azon személyesen is megjelennie a teljesen személyre szabott kezelési terv kidolgozásához.

Abban az esetben azonban, ha a szakorvos gyógytornát ír fel tünetei, panaszai enyhítésére, a kiírt órákon ma már nem szükséges feltétlenül a csoportos órákat választania, mi több, már az egyszemélyes, hagyományos, jelenléti gyógytornákat is kiválthatja online részvétellel.

Mindkét formának megvannak az előnyei: az online gyógytorna során természetesen ki sem kell mozdulnia az otthonának a kényelméből.

Gyógytornán már online, otthoni videó hívásos formában is részt lehet venni

Azok számára, akik távol laknak a gyógytornász rendelőktől, klinikáktól, vagy akiknek egyszerűen nincs sem türelme sem ideje a forgalomban órákig araszolgatni és parkolóhelyet keresve körözni a városban, egyértelműen az online konzultációt és gyógytornát ajánljuk.

Az online, videó hívásos formában megtartott prevenciós gyógytorna, kényelmesen az otthoni, megszokott környezetben, hatékony módon segíthet a különböző mozgásszervi panaszok megelőzése valamint azok enyhébb tüneteinek fennállása esetén.

Az egyénre szabott mozgáskezelés online formájával ráadásul még a kezeléseket megelőző, hosszadalmas várótermi várakozásokat is elkerülheti. Mindehhez pedig semmi másra nincs szükség, csal egy kamerás okostelefonra és stabil internetkapcsolatra, ugyanis az online kapcsolatfelvétel már egy, a készülékről indított videó hívással is egyszerűen megoldható.

Előfordulhat, hogy a személyes részvétel egyes egyedi vagy összetettebb problémák esetén elengedhetetlen

A fájdalom csökkentéséhez az ízületi mozgások javításához azonban olyan mozgássegítő, tartásjavító stb. eszközökre is szükség lehet, amelyek nem válthatók ki otthoni keretek között egy székkel vagy párnával.

Mozgásszervi sérülések, műtéteket követő kezelések kiegészítő terápiája során olyan speciális, akár orvosi eszközök és gyógytorna tornaszerek is kellhetnek, amelyekkel csak egy gyógytornász, orvosi rendelő, vagy klinika rendelkezik.

Ezekhez hasonló esetekben határozottan érdemesebb mi több, orvosilag is indokolt lehet a mielőbbi, tartós állapotjavuláshoz inkább az egyéni, személyes részvétellel történő gyógytorna kezelési formát választani.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 + tizenhét =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST