Tamás László nyugalmazott kalocsai könyvtárigazgató a következő könyvének kiadására készül

Írta ekkor 2024-02-05

Tamás László nyugalmazott könyvtárigazgató következő könyve van készülőben, a “Táncolok, amíg élek. Cselik Mária, a néptánc mestere” második kiadása, melyben izgalmas betekintést nyerhetünk a néptánc hagyományaiba és azok életben tartásába.

Tamás László a KORONAfm100-nak elmondta, hogy a könyv kapcsán elénk tárja gondolatait a hagyományok ápolásáról, továbbadásáról és továbbéléséről. A kötet mélyebb betekintést nyújt az olvasóknak Cselik Mária életébe és tanításába, bemutatva azokat a tudnivalókat, amelyek a néptánc szerelmeseit és a kultúrára nyitott érdeklődőket egyaránt izgalmasan fogják lekötni. Tamás László a készülőben lévő kiadás részleteibe engedett bepillantást.

Tamás László arról is beszélt rádiónknak, hogy a hagyományok a fiatalabb korosztály számára is fontosak, nem kell tartanunk azok megszűnésétől. Az alkotó hozzátette a KORONAfm100-nak azt is, hogy a könyv kapcsán tudatosan törekedett arra, hogy mindenki számára biztosítsa a könnyed befogadást. Ebből az indokból a kötetet és az előző Tamás László tollából származó könyveket is rengeteg fénykép díszíti. A Cselik Máriáról szóló könyv egy rendkívül személyes és érzelmes pillanatokkal teli utazás, amely megnyitja az olvasók számára a néptánc, ezzel együtt a hagyományok a kultúra és a kalocsai örökségek világának szépségeit és jelentőségét. Tamás László arra is felhívja a kultúrakedvelő emberek figyelmét, hogy a könyv kiadására továbbra is várják a támogatókat.

 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − 14 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...