Tavaszi vendégváró: Medvehagymás pogácsa

Írta ekkor 2023-03-18

Itt a szezonja a medvehagymának, ha neked is sikerült már begyűjtened belőle, készíts isteni pogácsát belőle.

Hozzávalók:

• 3 dkg élesztő
• 1 dl tej
• 1 dkg cukor
• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 2 db tojássárgája
• 1 dl tejföl
• só
• 1 csokor medvehagyma
• 1 db tojás a tetejére

Így készítsd el:
1. Az élesztőt langyos tejben cukorral futtasd fel. A lisztet a margarinnal morzsold el, add hozzá a felfuttatott élesztőt, majd a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Félkemény tésztává dolgozd össze, majd takard le konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percre.
2. Közben mosd meg a medvehagyma felét, jól csepegtesd le, a vastag szárakat válogasd ki, a többit vágd fel vékony csíkokra.
3. A tésztát nyújtsd ki, szórd rá a medvehagyma felét, és csavard fel ,mint egy tekercset. Nyújtófával kissé lapítsd el a felébe, majd egymásra hajtva újabb 20 percig pihentesd, keleszd.
4. Ismét nyújtsd ki a tésztát, és szórd meg a maradék medvehagymával. Ismételd meg az előző módszert és csavard fel, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtsd. Rácsozd meg a tetejét és szaggass a tésztából pogácsákat.
5. Kend meg mindegyik tetejét a felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakd bele őket. Hagyd 10 percig pihenni.
6. 175 fokos előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd meg.

Jó étvágyat!

Forrás: ripost.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

8 − 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...