Tedd egyedivé az otthonod tapétákkal és poszterekkel!

Írta ekkor 2021-11-09

Mindenki számára egy örömforrás, amikor elkészül a lakása és végre be is költözhet az új otthonába. Többnyire minden embernek az a célja, hogy különleges, egyedi és varázslatosan szép legyen az otthona. Ezt a hatást segítik a bútorok, a kiegészítők, a dekorációk és természetesen a tapéták és poszterek sem maradhatnak ki a sorból. Hiszen ha bútorokról van szó, előfordul, hogy éppen olyan kanapét vásárolunk, amilyen az egyik barátunknak van, viszont arra nagyon kicsi az esély, hogy ugyanolyan tapéta díszíti majd a nappali falát, vagy éppen olyan poszter kerül a gyerekszoba falára, mint amilyen a szomszédunk, a barátunk vagy az ismerősünk lakásában is van. Éppen ezek a kiegészítők azok, amelyekkel egyéni igényeknek megfelelően alakíthatjuk ki az otthonunkat. Hogyan válasszunk tapétát és posztert? Mutatjuk a válaszokat!

A tapéta és poszter kiválasztásának íratlan szabályai

Ezek a szabályok voltaképpen nem kőbe vésett szabályok, de sok bosszúságot előzhetünk meg, amennyiben néhány részletre odafigyelünk tapéta – és poszter vásárlás és azok falra helyezése előtt.

Az emberek lakása eltérő nagyságú. Míg sok embernek a tér tágítása a célja, mások szeretnék kicsit optikailag csökkenteni a nappali vagy az étkező alapterületét. A tapéták még erre is lehetőséget nyújtanak. Minél nagyobb az adott minta a tapétán, annál jobban szűkíti a teret és ez fordítva is érvényes. Ha szeretnénk tágasabb nappalit, akkor a faldíszen lévő motívumok kisebbek legyenek.

A színekkel is játszhatunk. A fehér falon jól mutatnak a sötétebb színvilágú poszterek és tapéták, ellenben a sötétebb falakhoz a bézs, a pasztell és a fehér színek passzolnak igazán.

Amennyiben tágas nappalink van, és az egybe nyílik az étkezővel, netalántán a konyhával, akkor a tapéták segítségével fel is oszthatjuk ezeket a helyiségeket, mégpedig eltérő mintázatú tapétákkal. Így majd nem folynak egybe a terek, hanem különálló egységeket alkotnak, mindezt úgy valósítják meg, hogy nem kell falakat húzni, csupán a megfelelő mintázatú és színvilágú tapétákat szükséges kiválasztani és felragasztani a falakra.

A hálószoba egyik legfőbb feladata, hogy ott maximálisan feltöltődjünk és másnapra kipihenjük magunkat. Ezért sem mindegy, hogy az ágy melletti fal színe és mintázta milyen. A tapéták és poszterek között keressünk olyat, amely segíti az alvás előtt relaxációnkat és ezt megtehetjük a gyerekszobával is, hiszen a gyerekeknek sem mindegy, hogy milyen környezetben térnek nyugovóra. A szobájuk többi falát díszíthetjük mesefigurás vagy érdekes, figyelemfelkeltő motívumokkal ellátott poszterekkel is.

Néha támadhat olyan érzésünk az előszobánkba lépve, hogy olyan unalmas és hiányérzetünk is lehet, amikor a munkából hazatérve belépünk ebbe a helyiségbe. Ne rohanjunk rögtön a bútorboltba, mert lehet csak egy aprócska változtatásra van szükségünk, például egy izgalmas tapétára vagy egy kellemes, megnyugtató festményre, poszterre, ami pozitív hangulattal árasztja el a lakásnak ezt a pontját.

A tapéták és a poszterek a leghatékonyabb módjai annak, hogy a saját ízlésünk szerint díszítsük a lakásunkat, és hogy a szobáink kicsit felfrissüljenek, felélénküljenek, hogy aztán nekünk is sokkal nagyobb öröm legyen a lakás egy-egy helyiségébe belépni és ott időt eltölteni.

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST