Téli gumi csere időpontja: mikor érdemes megejteni?

Írta ekkor 2023-11-29

Általában két oka szokott lenni annak, ha egy autón gumikat kell cserélni. Vagy olyan szintű romlás következik be gumik állapotában, amivel már nem lehet biztonságosan közlekedni, vagy évszakváltozás történik. Abban az esetben, ha az időjárás az oka annak, hogy a gumiabroncsokat cseréni kell, akkor nem árt néhány fontos dologgal tisztába lenni. Közeledik a hideg évszak, így egyre többekben merül fel a kérdés a téli gumicsere időpontját illetően. Mikor érdemes megejteni?

Miért szükséges a téligumi csere?

Az elsődleges szempont a téligumi csere időpontja esetében az, hogy a hideg időszak beköszöntével csak ilyen gumiabronccsal lehet majd biztonságosan közlekedni. Azonban nem csak magasabb tapadást eredményeznek a téligumik, de akár az üzemanyag felhasználásban is a spórolni tudunk akkor, ha az évszaknak megfelelő gumik vannak az autónkon. Összességében tehát kijelenthető, hogy megéri figyelni arra, hogy időben történjen meg a téligumi cseréje.

Téligumi csere időpontja: mikor érdemes megejteni?

Egész biztos minden autós ismeri a 7 fok- os szabályt. Ez szerint, ha tartósan a hőmérséklet odakint már 7 fok alatt van, akkor bizony elérkezett a téligumik felszerelése. Nem kell kapkodni tehát, ha az őszi reggeleken olykor -olykor a hőmérő már 7 foka alatt van, de ha fixen ez alá esik, akkor esedékes a váltás a biztonságos közlekedés érdekében. Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel bennünk a gumi cserét illetően, csak megbízható helyen érdemes utána járni a dolgoknak. Téligumi vásárlánál a Gumidirekt is felhívja a figyelmet arra, hogy 7 fok alatt már érdemes cserélni.

Miért nem érdemes halogatni a téligumi csere időpontját?

Az őszi időjárás napjainkban igencsak kiszámíthatatlan. Előfordulhat, hogy egyik nap még 20 fok körül van az átlaghőmérséklet, de másnapra akár 10- 15 fokot is eshet. Ilyenkor pedig mindenki kapkodni kezd, és azonnal akarja a gumik cseréjét. A legtöbb szerviz éppen ezért nem is tud mindig gyorsan időpontot biztosítani az autótulajdonosoknak, és előfordulhat, hogy akár néhány hetet is várnia kell az embernek. Sőt, akár az is megeshet, hogy nem lesz elérhető a nekünk szükséges méretű és mintázatú gumi a túlkereslet miatt, csak megrendelésre tudják biztosítani. Ez pedig szintén plusz idő lesz. Éppen ezért célszerű előre gondolkodni, és már akár októberben megejteni a gumik cseréjét.

Akár online is megtalálhatjuk a tökéletes gumiabroncsokat!

Legyen szó a téligumi csere időpontjáról, vagy a nyári gumi csere esedékességéről, akár online is megtalálhatjuk a tökéletes gumiabroncsokat! Kattints a fenti linkre, és egyből egy megbízható gumiabroncs áruház oldalára fogsz eljutni. Itt nem csak vásárolni tudsz majd, de hasznos információkat gyűjthetsz be a gumi cseréket illetően. Ne halogasd a téligumi csere időpontját, hiszen a saját, és a mások biztonsága is múlhat majd ezen, mikor az utakon közlekedsz!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

nyolc − négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...