Több száz lóerő volt egy helyen – galériával

Írta ekkor 2020-09-07

Nyárias időben rendezték meg a Kalocsa-Uszód-Foktő repülőtéren a 2020. évi Drifting.hu  Országos Bajnokság soron következő fordulóját.

 

A street és pro 2 kategória népes mezőnyének egyik legfiatalabb versenyzője, a 12 éves Miklós Ricsi volt, aki egy ajándék jegy kapcsán ismerkedett meg az autós sporttal még nyolc évesen, mára már egy 500 lóerős autóval versenyzik, aminek még beceneve is van:

 

 

Miklós Ricsi és “Luca”

 

Az előző kalocsai futam nyertese, Orbán Zsombor is indult a megmérettetésen. Negyedik éve autózik, a bajnokságban második éve vesz részt. Elmondta, hogy nagyon szeret Kalocsára járni és autója erre a versenyre kapott új motort, és a hétvégén ismerkedett a 290 lóerős „vas” határaival

 

Orbán Zsombor

 

A mezőny nagy része BMW típusú gépjárművel indult, viszont fellelhető volt egy 420 lóerős Mercedes AMG is, aminek pilótája idén ült a volán mögé drift versenyben és jelenleg vezeti a tabellát. Hrabovszky Mihály párjával – aki szintén indult a versenyen – Szigetszentmiklósról érkezett Kalocsára, és méltatta a pálya ritmusosságát:

 

 

Hrabovszky Mihály

 

A hazai verseny szervezőinek képviseletében, Tóth Barna summázta a két napos versenyt

 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST