Több útszakasz felújítását tervezi idén Öregcsertő

Írta ekkor 2023-01-21

Január vége felé haladva lassan, de biztosan kezdünk belerázódni az újévbe, aminek a legtöbb esetben nagy célokkal indulunk neki, nincs ez másként a települések életében sem.

Öregcsertő polgármestere Kis-Vén László rádiónkkal megosztotta, hogy a csapadékvíz pályázat végére kerülhet pont idén, de jövőbeli terveik között szerepel több útszakasz felújítása (a Vén József, a Kossuth és a Kalocsai utcáké), amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében szándékoznak megvalósítani.

A falu vezetője hozzátette, hogy az energiaválság jelentős mértékben befolyásolja az önkormányzat költségvetését éppen ezért az önerő biztosítása egy-egy projekt esetében már nem lesz egyszerű feladat, hiszen végesek az anyagi források.

 

 

Ahogy arra utalt Kis-Vén László Öregcsertő polgármestere a rezsiválság kihívások elé állítja a falut, de szerencsére az energetikai korszerűsítésen átesett épületek miatt nem kell, hogy fájjon a fejük.

A település első embere kitért arra, hogy elsősorban olyan intézkedést tettek, amivel a fűtési költségeken tudtak spórolni a művelősdési házat a téli időszakban kivonták a forgalomból, a helyi könyvtár pedig csökkentett nyitvatartással fogadja az olvasókat.

Mint kiderült a megemelkedett árak miatt a közvilágítás megoldása több településhez hasonlóan helyben is nagy falatnak ígérkezik, mindezt ledes izzók felszerelésével szeretnék biztosítani és ezáltal költséghatékonyabbá tenni az üzemeltetést.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hat + tizennyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...