Töltött káposzta illatában úszik majd a soltvadkerti piactér

Írta ekkor 2024-02-23

Finom és fűszeres illatokkal lesz telített a soltvadkerti piactér február 24-én, szombaton, amely 08:00-tól 16:00-ig ad otthont a város második Töltött Káposzta Főző Versenyének.

Az esemény a helyi összetartást, közösségi szellemet és a finom gasztronómiai élvezeteket kívánja összehozni. A versenyt Tóth István szervezi, aki a KORONAfm100-nak elmondta, hogy a rendezvényt abszolút nonprofit kezdeményezés. A verseny időtartama alatt a piactér teljesen átalakul egy kulináris paradicsommá, ahol csapatok mérik össze főzőtudományukat a töltött káposzta elkészítésében. Tóth István azt is elmondta rádiónknak, hogy az esemény nemcsak a versenyzőknek szól, hanem a látogatóknak is lehetőségük lesz megkóstolni a különböző variációkat. A szervező viccesen hozzátette, hogy az ételek elfogyasztására mindig nagyobb az érdeklődés.

Tóth István azt is elmondta a KORONAfm100-nak, hogy bár nem ez lesz az első töltött káposzta főző verseny, de mindig van még mit tanulniuk. Tóth István azt is elmondta rádiónknak, hogy miért a töltött káposzta lett a kiválasztott étel. Mint mondta, a télies ízek közül a töltött káposzta az egyik legmeghatározóbb és legkedveltebb. Emellett az is szempont volt, hogy az alapanyagok tekintetében a versenyzők olcsóbban jönnek ki ezzel az étellel, mint bármely más fogással, így ez a választás nemcsak ízletes, de költséghatékony is.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

13 + tizennyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...