Túl vannak a nemzetközi nyelvvizsga szóbeli részén is a kertvárosisok

Írta ekkor 2021-03-30

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájának német tagozatos végzősei DSD1 nemzetközileg elismert nyelvvizsgát tettek, melynek a szóbeli részét a múlt héten, csütörtökön és pénteken teljesítették.

Az intézményvezető-helyettes, Arnold Adrien rádiónknak elárulta, három részből állt a tudáspróba, melyre nyolc éven át készültek a tanulók.

Hangsúlyozta, a vizsga teljesen ingyenes és rengeteg pozitív hozadéka van azon kívül is, hogy megkapják a diákok a kemény fedeles dokumentumot.

 

 

A nyelvvizsga kapcsán a diákok is elárulták véleményüket, Mészáros Szófia 8.A osztályos tanuló elárulta, hogyan zajlott a szóbeli rész.

 

Vörös Balázs – szintén végzős a Kertvárosi Tagiskolában – arra tért ki, hogy életükben először érezték a vizsgadrukkot, amelyet összességében pozitív élményekkel társított.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban a szintúgy sikeresen vizsgázó Kapitány Klarissza osztotta meg rádiónkkal tapasztalatait. Kiemelte, óriási élmény volt számára, hogy németül beszélgethettek.

 

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

18 + tizennégy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...