Új sportcsarnokot kívánnak létrehozni Kalocsán

Írta ekkor 2024-02-20

A kalocsai képviselő-testület múlt csütörtökön tartotta februári megbeszélésüket, melynek keretében többek között szó volt a 2024-es költségvetésről, üzleti tervekről és beszámolókról, valamint a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) részére tulajdonosi hozzájárulás biztosításáról az 1060/5 helyrajzi számon megvalósítandó sportcsarnok létesítéséhez, TAO támogatásból. A pályázat elnyerése esetén, egy új sportcsarnokot kívánnak építeni a meglévő Martinovics utcai létesítmény mellett. A projekt a város önkormányzatának ingatlanvagyonát gazdagítja majd. Az ülésen dr. Filvig Géza, Kalocsa városának polgármestere ismertette a részleteket, aki azt is hangsúlyozta, hogy nagy örömére szolgálna, ha a tervek megvalósulhatnának.

Hartman János, a KKC elnöke megerősítette, hogy a csarnok nemcsak a kézilabdázók, hanem más sportágak és rendezvények számára is ideális lesz. A projekt összköltsége több mint 400 millió forint. A TAO-forrást az egyesületnek kell megszereznie, de annak kezelése a Magyar Kézilabda Szövetség feladata lesz. Fontos megjegyezni, hogy a létesítmény nemcsak a KKC tulajdonává válik majd, hanem a városé is lesz, így más egyesületek és oktatási intézmények is használhatják majd. Minderről Hartman János beszélt a testületi ülésen. A képviselők egyetértettek a projekt fontosságában és egyhangúlag megszavazták azt.

Forrás: Filvig Géza

 


Olvasói kommentek
 1. Nő   Ekkor   2024-02-24 - 10:26

  A rádióban hallott újabb sportcsarnok építéséről ,arra szeretnék rákérdezni, hogy egy komoly művelődési ház építése nem lenne logikusabb, mivel a legtöbb környező településen van, csak Kalocsának nincs!!!!

  • Arany Luca   Ekkor   2024-02-24 - 16:46

   Tisztelt Hozzászóló!
   Ebben a kérdésben sajnos nem mi vagyunk az illetékesek. Annyit ígérhetünk, hogy amint ilyen döntés is születik, biztosan írni fogunk róla. További Szép Napot Kívánunk!
   Tisztelettel:
   KORONAfm100

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...