Újítsd be farsangra a csörögefánk receptjét!

Írta ekkor 2020-02-09

Fánkszezonban a különleges formájú, mennyei csöröge kihagyhatatlan finomság, és nincs vele annyi munka, mint a szalagossal.

Csörögefánk recept

Hozzávalók:

30 dkg liszt
3 db tojássárgája
2 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1.5 dl tejföl
1 evőkanál rum
5 dl olaj a sütéshez
1 csipet só

Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a vajat, a sót és a rumot, majd jól dolgozd össze. Ha a tészta sima, rugalmas, csomagold fóliába, és pihentesd fél órát a hűtőben.
Ezt követően lisztezett deszkán nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra a tésztát, és derelyevágóval vagy éles késsel vágd fel  5 x 10 centis rombuszokra. Mindegyik közepén ejts hosszában egy 2-3 centis vágást. Ezen húzd át lazán az egyik sarkát, így kapod meg a forgácsfánk különleges formáját. Forrósítsd meg az olajat, és süsd benne a fánkokat aranybarnára. Az olajból kiszedve csepegtesd le papírtörlőn, majd még melegen szórd meg vaníliás porcukorral.

 

Forrás: femina.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc − 9 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST