Utasbiztosítás külföldre autóval

Írta ekkor 2023-08-14

Sokan indulunk a nyaralásra autóval, hiszen ez sokszor kényelmes, olcsó, illetve praktikus. Járművünk azonban bármikor elromolhat és igencsak kellemetlen, amikor ezt az otthonunktól távol teszi. Ilyen esetekben számít nagyon sokat, hogy az indulás előtt gondoskodtunk-e megfelelő utasbiztosításról. Az AXA Autó Assistance csomagja például ilyen, széleskörű támogatást nyújt a gépjárművekkel kapcsolatos kellemetlen helyzetek esetére.

Kényelmes utazás

Az autós utazás sokak kedvelt megoldása a nyaralás során. Ennek számos oka van. Sok esetben kényelmes megoldásnak bizonyul, illetve a csomagok mérete is kevésbé limitált. Emellett az üdülés során is sokkal mobilabbak vagyunk, könnyedén tudunk közlekedni a környéken. Sokan elsősorban a Balkán országokat veszik célba, azonban nem ritka az sem, hogy akár nyugat-, vagy dél-európai körútra indul valaki személygépjárművel.

Az autónk elvileg bárhol, bármikor meghibásodhat. Azonban egy hosszú út során a megszokottól eltérő igénybevételnek van kitéve, a külföldön beszerzett adalék-, illetve üzemanyagok minősége is változó lehet, ezért sajnos nagyobb esély van arra, hogy problémával találkozunk. Ráadásul azt is pontosan tudjuk, hogy az autó mindig a legkellemetlenebb pillanatban romlik el.

Nyugalom és biztonság az út során

A nyugodt, autós nyaralás első lépése, hogy indulás előtt szakemberhez visszük, aki átnézi, feltárja a potenciális problémákat, illetve kezeli is azokat. Azonban ez nem garancia semmire, csupán javítja az esélyeinket. A teljes védelmet, akkor érhetünk el, ha a biztosítót is bevonjuk a képletbe. Az utasbiztosítás külföldre autóval is lehetséges, sőt mindenképpen érdemes is igénybe venni! Ez sem képes mágikus módon megelőzni a bajt, azonban mérsékli a javítással, illetve a hazautazással kapcsolatos kiadásokat, ezáltal csökkentve a megoldandó problémák számát és a minket érő stresszt.

A biztosító asszisztancia szolgálata olyan praktikus dolgokban is a segítségünkre lehet, mint a megfelelő szakember értesítése, vagy a mozgásképtelenné vált jármű szállítása, mentése, vagy akár biztonságos tárolása. Egy váratlan szituációban, idegen helyen, korlátozott mozgó képességgel, akár a helyi nyelv ismerete hiányában, ezeknek a megoldása, segítség nélkül igen komoly feladat.

AXA Autó Assistance

Az AXA széles körben kínál az utazók számára biztosítást, amelyek közé tartozik az Autó Assistance csomag is. A felmerülő problémák orvoslására több megoldást is nyújtunk. Baj esetén számíthat ránk a helyszíni javítás, a menetképtelen jármű vontatása, az utasok hazajutása, illetve átmeneti elszállásolása, vagy akár a jármű hazaszállítási kérdésének megoldásában.

Kínálunk kiegészítő kisállat biztosítást is. Amennyiben a kis kedvenc a családdal utazik, úgy a megbetegedése esetén biztosítjuk a külföldi, állatorvosi ellátás költségeit. Ha pedig otthon marad, akkor is fedezzük az állatorvoshoz történő szállítását, illetve a felelősségbiztosítás is kiterjeszthető a háziállat által okozott károkra. Így biztosan nyugodt maradhat a nyaralás, akár elvisszük a család szőrös barátait, akár nem.

Abban a szerencsétlen és rendkívül balszerencsés esetben pedig, ha nem csak a jármű rongálódik, hanem baleset következtében személyi sérülés történik, már az alap biztosítási csomagok segítik a kórházi ellátás, az orvosi segítségnyújtás, illetve a szükséges gyógyszerek beszerzésének megoldását.

Az utasbiztosítás megkötése online rendkívül egyszerűen, csupán pár perc alatt elvégezhető, kedvező áron. Minden esetben az a legjobb, ha ez a költség kihasználatlanul hozzáadódik az utazás kiadásaihoz, azonban, ha véletlen mégis váratlan helyzetbe kerülünk, akkor felbecsülhetetlen érték és árának sokszorosát spóroljuk meg vele.

– Publikálta: KORONAfm100; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − tíz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...