Útmutató az online köthető kötelező biztosításokhoz

Írta ekkor 2021-05-24

Nagy könnyebbséget jelet az, ha saját gépjárművel rendelkezünk. Egyrészről akkor, és oda megyünk, ahova csak akarunk, nem kell másokhoz igazodnunk, másrészről könnyebben tudjuk a csomagjainkat is szállítani, szemben azzal, ha mondjuk egy tömegközlekedési eszközön kéne a holminkat A pontból B pontba juttatni. Fontos szabály, melyet minden tanuló sofőrrel ismertetnek már a legelején, hogy amikor autóval közeledünk, onnantól kezdve már nem csak saját magunkért, de az utasainkért, és a többi gépjárműben ülőért is felelőséggel tartozunk. Akinek saját kocsija van, az tisztába van azzal, hogy kötelező gépjármű felelősségbiztosítással lehet csak közlekedi az utakon.

Akár csak a többi biztosítás esetében is, érdemes tisztába lenni azzal, hogy több biztosító ajánlatából is választani tudunk. Azzal is jó, ha tisztába vagyunk, hogy arra is van lehetőségünk, hogy akár online intézzük a kötelező biztosításunk megkötését, és nem szükséges személyesen bemenni az egyik biztosító irodájába. Hogyan is kell ezt elképzelni? A Biztoshely weboldalán található útmutató már sokaknak segített. A linken elérhető oldalon több biztosító ajánlatát is össze lehet hasonlítani, így könnyen át lehet látni, melyik lenne a számunkra a legkedvezőbb. Az online díjkalkulátor használatához csak az oldalon szereplő kérdésekre kell válaszolni, és már láthatjuk is ár szerint sorba állítva a 11 biztosító ajánlatát, mellyel sok időt spórolhatunk magunknak.

Nézzük most azt, hogyan lehet online megkötni a kötelező biztosítást. Mindössze egy alkuszi megbízásra van csak szükség, és onnantól kezdve már intézik is nekünk az ezzel kapcsolatos teendőket. Az alkusz cég azért is lehet remek választás, mert ők megtaláljak nekünk a legkedvezőbb ajánlatot, legyen szó gépjármű biztosításról, vagy bármilyen más biztosításról, így akár jelentős összeget is tudunk spórolni. Azért érdemes még ezt a lehetőséget választani, szemben a személyes szerződéskötéssel, mert a biztonságot nyújtó otthonunkból ki sem kell mozdulnunk, sőt akár kedvezményekben is részesülhetünk az egyes biztosítóknál. Nem mindig egyszerű eligazodni a különböző biztosítások között, ám ezen az oldalon minden fontos információnak utána tudunk majd nézni.

Sajnálatos módon, akár csak az embereket, úgy autónkat is bármikor érheti egy váratlan baleset. Nem véletlen hívják kötelező biztosításnak a gépjárműveknek szükséges biztosítást. Talán sokan felesleges pénzkiadásnak gondolják, holott elég csak bele gondolni abba, hogy ha ennek hiányában okoznánk ne adj isten balesetet, mekkora érvágást jelentene anyagilag, ha több százezer, esetleg több millió forintot kéne kifizetnünk. Szerencsére minden autósnak rendelkeznie kell ilyen biztosítással, aki mégis megpróbálná kikerülni ezt a kötelezettséget, az pénzbírságra számíthat, valamint akár a gépjárművét ki is vonhatják a forgalomból. Abban az esteben, ha önnél is épp most lesz aktuális a kötelező biztosítás megkötése, esetleg biztosítót szeretne váltani, a fenti linken elérhető oldal a legjobb választás lesz!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST