Vádat emeltek a férjére baltával támadó szakmári nő ellen

Írta ekkor 2019-10-01

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves szakmári nő ellen, aki 2019. április 13-án este az őt rendszeresen szidalmazó és bántalmazó férjét egy baltával legalább háromszor fejbe vágta.

A 38 éves nő és férje hét éve éltek együtt, a kapcsolatuk mintegy két éve romlott meg. A férj egyre sűrűbben italozott és ittasan agresszívvé vált, számos esetben bántalmazta a feleségét, de a háztartás költségeihez sem járult hozzá megfelelően. Viszonyuk még inkább elmérgesedett, miután kiderült, hogy időközben a feleség kapcsolatot létesített egy másik férfival – áll az ügyészségi közleményben.

A vádlott tavaly novemberben a Kalocsai Rendőrkapitányságon fel is jelentette a férjét, aki a feljelentés szerint egy családi veszekedés során megpofozta, fojtogatta és egy kávés poharat vágott a fejéhez. Az eljárás emiatt jelenleg is folyamatban van.

Április 13-án a vádlott és férje este fél 9 körül értek haza, a férj az egész napi italozás miatt erősen ittas volt. Miután a gyermekeiket lefektették aludni, a férj a közös ágyukban minden konkrét előzmény nélkül szidalmazni kezdte a vádlottat, karját megragadta, lábába belerúgott, miközben mindketten felültek az ágyban – folytatódik az ügyészségi tájékoztató.

Ekkor a vádlott – tartva az újabb bántalmazástól – felkapott az ágy mellől egy baltát és felülről lefelé irányuló mozdulatokkal legalább háromszor a férje fejére sújtott a balta fokával. A sértett az első ütéstől visszahanyatlott az ágyra, így a további ütéseket hanyatt fekvő helyzetben szenvedte el.

A vádlott az ütések után kiszaladt az udvarra és a baltát eldobva telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező mentők a sértettet kórházba szállították, míg a vádlottat a rendőrök előállították. A sértett a bántalmazás miatt a fején és a jobb könyökén repesztett sérüléseket és zúzódásokat, valamint közvetetten életveszélyes sérülésként a jobb halántékcsont darabos törését szenvedte el, melyhez kis kiterjedésű keményburok alatti vérzés társult.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a baltát is el kell kobozni.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – tudtuk meg dr. Schmidt Gábor sajtószóvivőtől.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy + egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...