Vadkamera buktatta le a kábítószer termesztőket Hajóson

Írta ekkor 2018-12-07

A kalocsai nyomozók őrizetbe vették azt a három férfit, akik a gyanú szerint több tíz millió forint értékben termesztettek kábítószert.

Hajós külterületén egy vadkamera rögzítette, hogy október 14-én három férfi kendert takarít be. A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, amely során 118 lecsupaszított szárat találtak, de a szakértői vizsgálata alapján megállapítható volt, hogy azok kábítószernek minősülnek.

A rendőrök két nappal később, a hajósi ültetvénytől nem messze elfogtak egy 40 éves bajai férfit. Társát, egy 33 éves sükösdi férfit még aznap este otthonában találták meg. Őket kihallgatták és őrizetbe vették. A harmadik, egy 29 éves bajai férfit a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el Baján.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai lakossági bejelentés alapján kutatást tartottak egy hajósi pinceháznál, ahol 15 kilogramm marihuánát találtak. Ennek feketepiaci értéke meghaladja a 37 millió forintot. Ezen túl szárítóberendezést és a palántaneveléshez használatos eszközöket találtak. A nyomozás eredményeként a rendőrök Hajós külterületén egy újabb, már leszüretelt ültetvényt is találtak, ahol 266 tő indiai vadkender maradványai voltak. A három gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van.

(fotók: police.hu)

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

20 − tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST