Valentin napi desszert: Csokoládé fondant

Írta ekkor 2021-02-13

Semmi sem dobja fel úgy a romantikus hangulatot, mint egy dekadens desszert. A kellemes vacsora után tökéletes választás a csokoládé fondant, amely édes csemege és izgalmas ízutazás egyszerre. Kívül puha, belül pedig imádnivalóan krémes az olvadt csokoládé. 

Csokoládé fondant

Hozzávalók:
• 50 g lágy vaj
• kakaópor
• 200 g étcsokoládé
• 200 g kockára vágott vaj
• 200 g porcukor
• 4 tojás
• 4 tojássárgája
• 200 g liszt
• vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:
Vegyük elő a pudingformát, majd a lágy vajjal kenjük ki.
Tegyük a formákat a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy a vaj megkössön, azután szórjunk bele kakaóport.
Forgassuk meg a formát, hogy a kakaó jól megtapadjon mindenhol.
Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és az étcsokoládét.
Amint simára kevertük, tegyük félre 10 percre.
Egy külön tálban verjük habosra a tojást, a tojássárgáját és a porcukrot.
Szitáljuk bele a lisztet, és dolgozzuk jól össze.
Öntsük a csokoládét a lisztes keverékhez, és keverjük jól át még egyszer az egészet.
Adagoljuk a laza tésztát a pudingformába, hagyjuk pihenni 20 percig vagy egy éjszakát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük a formákat egy tepsire és süssük a fondantot 10-12 percig.
Akkor jó, ha kezd eltávolodni a forma oldalától.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk odabent kihűlni a fondantot.
Óvatosan vegyük ki a formákból, és tálaljuk vaníliafagylalttal.

Jó étvágyat!

Forrás: origo.hu

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST