Varga Maja indul a Nemzeti Vágtán

Írta ekkor 2020-08-24

Az uszódi származású Varga Maja, a hétvégén megrendezett Festetics Vágtán elsőként ért célba, ezzel kvalifikálta magát, Amal Gazira nevű lovával a Nemzeti Vágtára.

Hosszú folyamat előz meg egy ilyen versenyt. Hónapokkal a megmérettetés előtt a lovat, és lovasát egyaránt fel kell készíteni az embert próbáló futamra.

Maja szerencsés helyzetben van, hisz saját lovát ülhette meg a Gyenesdiáson rendezett előfutamon, amiről a KORONAcafe vendégeként mesélt:

 

Megkerestük Maja edzőjét is, Grosán Mercédeszt, aki leszögezte, hogy a lovas sportban első és legfontosabb a ló szeretete és az állat iránti tisztelet. Kérésünkre a felkészülésről is mesélt, miként lehet trenírozni egy lovat, hogy alkalmas legyen egy ilyen kaliberű versenyre, mint a Nemzeti Vágta

Merciről tudni kell, hogy gyerekkora óta kedveli a lovakat és már korán eldöntötte, hogy oktató lesz. Bábolnán kezdte a lovas iskolát, majd  díjlovagolt az Epona – Spanyol lovasiskolában. A Semmelweis egyetemen szerzett lovas edzői végzettséget, majd regisztrációs edző lett. Baja egyik legnevesebb lovardájában több, mint két évig vezetőedző volt.

 

Képek: Szabó Krisztina/Facebook

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenöt − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST